Referèndum 1-O Societat

maresme360 dóna suport a l’aturada general

L'alcalde de Dosrius votant a última hora. Foto: Irene Gil

Tres poblacions del Maresme – Sant Iscle de Vallalta, Sant Cebrià de Vallalta i Dosrius- han viscut aquest diumenge 1 d’octubre diversos episodis de violència per part de la Guàrdia Civil i la Policia Nacional. No hi ha res, absolutament res, que pugui justificar aquesta actuació desproporcionada, més pròpia d’un temps que creiem superat que no pas del 2017.

Poden existir opinions que defensin que el referèndum és legítim o que no ho és. Fins i tot, es pot discrepar de si és legal o no ho és. Si es podia haver negociat o no una altra sortida. Per suposat, es pot ser favorable a la independència o no. Però el que no és tolerable de cap de les maneres són les imatges que hem vist a Dosrius, Sant Cebrià i Sant Iscle. Veïns nostres apallissats per no fer res, tant sols intentar votar. No trencaven aparadors. No trencaven mobiliari urbà. No incendiaven contenidors. No apallissaven ningú. Tan sols intentaven votar.

No només són denunciables les accions de la Policia Nacional i la Guàrdia Civil. També la seva actitud. La seva actitud agressiva i provocadora davant d’un rival amb les mans en alt i que, en els millor dels casos, cantava o cridava. “Alguns reien mentre ens pegaven”, han declarat alguns testimonis. “Semblava com si ho estiguessin passant bé”.

Un altre assumpte denunciable és la manipulació informativa d’alguns mitjans de comunicació estatals i la ocultació de la realitat. Una de les regles d’or del periodisme és la de no assumir com a propi allò que diu un altre. Doncs bé, sembla que per alguns mitjans aquesta regla no existeix.


Publicitat

Per tot això, a maresme360 donem suport a la l’aturada general convocada per aquest dimarts per la Taula per la Democràcia. Tot i això pensem que estem vivint uns moments realment excepcionals en els que és més necessari que mai que la informació de qualitat circuli lliurement. Per això, aquest dimarts continuarem treballant per explicar-vos el que passa al Maresme però amb un servei de mínims.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*