Opinió 1-O

De nou, por a la pregunta o por a la resposta?

Resultats del referèndum

Aquell emocionant estiu del 2009 vaig escriure un article (https://goo.gl/Df4TpS) amb aquest títol: Por de preguntar, o potser por de la resposta? Seguim igual. Es té por a preguntar a la ciutadania per si el que diu no agrada i així, de mica en mica (o de molt en molt) es va obrint la bretxa entre la política i la societat. Quan la política no soluciona el problema de molts, què podem fer? Què podem fer quan un Estat sempre està en el NO, NO, NO i NO parlarem de referèndum ni d’independència i cada vegada s’aguditzen més les retallades a l’autogovern? És la dita de que “a cada bugada perdem un llençol”.

La solució que l’Estat espanyol ha volgut aplicar de dir NO i mirar cap un altre cantó quan el poble català s’ha mobilitzat i ha elegit un parlament que té el mandat de fer el que està fent, no funciona ja avui en dia. Tota la gent mobilitzada ja no acceptarà res que no sigui la sortida d’un Estat que només ha fet que anar en contra de la Catalunya sobirana.

Zero empatia. Tot tramitat i executat des de la visió d’aquesta Espanya centralitzada que no ha superat ni el 1714, ni el franquisme ni vol modernitzar cap estructura d’Estat i menys parlar de la santa unitat d’Espanya.

Aquest és el punt feble de l’Estat espanyol. Passi el que passi l’1 d’octubre, alguna cosa canviarà en aquest Estat. Res ja no serà igual, la majoria de la societat catalana vol una estructura moderna que la governi. Un Estat que doni resposta a les necessitats de la gent, que desenvolupi les infraestructures per desenvolupar tot el potencial econòmic de Catalunya i això es transformi en un benestar de tota la societat. I més enllà: un Estat que impliqui a la gent, en el que la gent sigui escoltada, en el que es respectin els drets i la gent compleixi els deures.
Tot això és massa bonic i motivador com per no seguir treballant per aconseguir-ho. L’1 d’octubre o el dia que sigui, però això ja no es pot aturar.


Publicitat

Bona votació el dia 1 d’octubre!

Alfons Molons i Antius
Exregidor de CiU Arenys de Munt i exconseller Consell Comarcal del Maresme

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*