Opinió 1-O Portada

Opinió: Que no venguin més la moto, referèndum és democràcia

Cristina Ares opina sobre el referèndum

Vendre la moto, això és el que està intent fer el senyor Rajoy i el govern d’Espanya. Vendre una moto a la resta de ciutadans de l’Estat espanyol que no es correspon amb la realitat. Perquè la llibertat d’expressió no és un problema, és un dret. Les urnes no són armes, són eines per expressar i escoltar la voluntat dels pobles. Votar no és un crim, és un dret i un deure. I democràcia no és la seva repressió exercida sobre les institucions i els ciutadans de Catalunya. Democràcia és el que exigim els catalans.

Volen vendre que som nosaltres els que no dialoguem, els que exercim la violència. Volen vendre que la democràcia s’exerceix amb amenaces, suspensió de l’autonomia, detencions i guàrdies civils escorcollant despatxos.

Doncs no cola. Democràcia és celebrar un referèndum. Democràcia és sortir als carrers a protestar pacíficament, a lluitar pels nostres drets. Democràcia és utilitzar la justícia contra aquells que roben, no contra aquells que pensen.

Aquests suposats demòcrates, que s’aferren a una Constitució obsoleta com si es tractés d’un dogma de fe, d’una llei divina, manipulen mitjans de comunicació, trepitgen drets fonamentals (recollits en aquesta mateixa Constitució, per cert), requisen cartells i paperetes, registren impremtes i tanquen webs, entre d’altres barbaritats pròpies d’un règim que pensavem acabat.


Publicitat

I no oblidem als còmplices. A aquells que diuen ser l’esquerra espanyola i que ara callen i atorguen. Els que quan els calen els nostres vots bé que ens omplen de promeses però que s’amaguen quan arriba el moment de la veritat.

Però no són conscients de amb qui se la estan jugant. Catalunya continuarà lluitant, amb paper, clavells i càntics com a úniques armes. Seguirem exercint els nostres drets, continuarem essent els veritables demòcrates.

L’1 d’octubre votarem. O almenys ho intentarem. I que no venguin més la moto, serà un acte de democràcia real.

Cristina Ares
Exregidora i exmilitant PSC Montgat

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*