Portada Referèndum 1-O

La fiscalia cita a declarar l’alcaldessa de Malgrat pel seu suport al referèndum

El Comitè de Govern de Malgrat. Foto: Aj. Malgrat

L’alcaldessa de Malgrat de Mar, Carme Ponsa (JxM) ha rebut aquest dimarts al matí la citació de la fiscalia de l’àrea de Mataró-Arenys per declarar pel seu suport com a alcaldessa al referèndum de l’1 d’octubre segons recull el web de l’Ajuntament. Ponsa haurà de comparèixer en qualitat d’investigada per un presumpte delicte de desobediència. El govern de Carme Ponsa, format per JxM, ERC, PDeCAT i CUP, ja ha anunciat que acompanyarà l’alcaldessa a declarar al jutjat de Mataró el proper dimarts 26 de setembre a migdia. L’alcaldessa estarà assistida per un advocat designat per l’Associació Catalana de Municipis.

Demanen que la Policia Local no faci funcions de Policia Judicial

Aquest mateix dimarts, coincidint amb la citació a declarar de l’alcaldessa, el govern municipal ha signat una carta en la qual sol·licita al fiscal en cap de la província de Barcelona que deixi sense efectes les instruccions que ordenen als Mossos d’Esquadra i les Policies Locals a realitzar tasques de policia judicial, que inclouen fer atestats i practicar diligències relacionades amb qualsevol acte o divulgació del referèndum.

El govern de Malgrat defensa que “es deixi a la Policia Local fer la seva feina i que no els involucrin” i, afegeix, que “aquesta instrucció criminalitza un referèndum legalment aprovat pel Parlament de Catalunya”. El govern malgratenc també defensa que “anar a votar no és delicte” i anima la ciutadania a fer-ho l’1 d’octubre.


Publicitat

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*