Portada

Malgrat obre la festa major amb un canvi d’ubicació de les barraques

La festa major de Sant Roc de Malgrat de Mar celebra a partir d’avui els actes centrals. Una de les novetats que porta la festa d’enguany és l’emplaçament dels concerts de les barraques de Malgrat, que es faran a la platja, davant de la plaça Cesco Boix.

Fins ara, les actuacions de barraques de Malgrat s’havien fet a les pistes d’atletisme municipals, situades a primera línia de mar, al costat de diverses fàbriques i dels càmpings que hi ha a la població. Però un informe desfavorable de la Generalitat per la proximitat d’una indústria química -Boehringer Ingelheim- ha fet que l’equip de govern decidís traslladar les barraques a la platja. Concretament, l’informe diu que el pla d’autoprotecció que havia fet servir l’Ajuntament fins ara no contempla com s’hauria de desallotjar el recinte i fer el confinament de les persones en cas d’emergència química.

Ricard Nuñez és el regidor de Joventut:

Fa dues setmanes ens van dir que fessim unes modificacions en el Pla d’Autoprotecció però no ens van dir res de l’empresa química. Quan vam fer aquestes modificacions ens han dit que no podíem fer els concerts allà perquè hi ha una empresa química a menys de 500 metres.


Publicitat

Nuñez ha volgut llençar un missatge de tranquil·litat:

No és un risc químic. Només que a l’hora de fer actes allà al costat s’ha de tenir en compte que hi ha una empresa química i que s’han de fer plans de protecció per si passés alguna cosa. Però l’empresa en sí, no té cap risc.

Per la seva banda, la regidora del govern Núria Casajuana, ha explicat en un comentari publicat al Facebook de l’Ajuntament, que “aquest any la Generalitat s’ha pronunciat perquè l’aforament que s’ha previst en el Pla d’Autoprotecció d’Emergències de l’Ajuntament (PAE) és de 6.000 persones. Fins a 4.999 persones qui ha de validar el pla és l’Ajuntament, la posibilitat de rebaixar l’aforament a 4.999 persones existeix però igualment el PAE del que se disposa no cobreix riscos, amb el que la seguretat en cas d’accident no estava garantida.”

El nou espai de les barraques de Malgrat tindrà tres accessos

El nou espai on se celebraran les Barraques té una extensió de 4.000 metres quadrats i compta amb tres accessos que estaran controlats per la Policia Local i una empresa de seguretat. Tot i el fet que s’hagin delimitat tres entrades, l’espai és obert. Per altra banda, enguany hi haurà dues ambulàncies enlloc d’una, com estava previst a les pistes d’atletisme. Per altra part, aquest divendres actuen El Senyor Peix (22:30h); Doctor Prats (24h) i La Sra Tomasa (2h). Dissabte hi haurà La Summer Moguda que començarà a les 23:30 h.

Actes per a tots els públics

La festa major de Sant Roc de Malgrat de Mar s’allargarà durant els propers dies amb diverses activitats per a tots els públics. Una de les novetats d’enguany és una cursa d’andròmines al mar. Es mantenen activitats ja consolidades com la Festa dels Empestats, la Cursa del Miner de Ferro o el Concurs d’Instagram.

Josep Lluís Vidal

Recent Posts

Neix marina360, el portal de continguts digitals de Ràdio Marina

marina360 és el nom resultant de la integració de tres60.cat en l'estructura empresarial de Ràdio…

2 years ago

Nou cicle de tallers per a persones emprenedores a Santa Coloma de Farners

Aquesta setmana -dimecres concretament- comença el nou cicle de tallers adreçats a emprenedores i emprenedors…

2 years ago

Podcast notícies360 del divendres 14/01/2022

Escolta-ho aquí: Vols rebre el podcast notícies360 gratuïtament al teu mòbil? L'enviem cada dia a…

2 years ago

Blanes, Lloret i Tossa suspenen per segon any consecutiu el Carnaval de la Costa Brava Sud

Aquest 2022 tampoc hi haurà Carnaval de la Costa Brava Sud per la pandèmia. Ho…

2 years ago

Diverses famílies de blocs de pisos ocupats de Santa Coloma critiquen que se’ls ha tallat la llum ‘sense cap avís’

Diverses famílies de blocs ocupats a Santa Coloma de Farners critiquen que se'ls ha tallat…

2 years ago

L’aeroport de Girona podria arribar als 7 milions de passatgers amb l’estació de l’AVE

Passatgers arribant a l'aeroport de Girona. Foto: Aleix Freixas/ACN El nou pla director de l'aeroport…

2 years ago