Portada Societat

El Sí s’imposa a la consulta sobre la futura àrea comercial de Malgrat

Anterior govern de Malgrat de Mar

Els malgratencs i malgratenques que han participat a la consulta popular sobre la construcció de la futura àrea comercial de Malgrat de Mar han votat majoritàriament pel Sí. Concretament han estat 1.296 veïns i veïnes del poble que s’han mostrat favorables al desenvolupament del projecte de zona comercial a l’àrea d’Escultor Clarà, a tocar de la carretera N-II. Per altra part, 695 persones han votat en contra del projecte i s’han registrat 7 vots en blanc i 8 de nuls. La participació ha estat baixa, un 12,87% del total del cens, que era de 15.587 persones. En números absoluts, la participació ha estat de 2006 persones.

Tan bon punt s’han sapigut els resultats -encara provisionals-, la portaveu del govern municipal, Neus Serra (PDeCAT), ha comparegut en roda de premsa davant dels mitjans de comunicació juntament amb la resta del govern, i ha valorat “molt positivament la resposta de la ciutadania”. Serra ha reiterat el compromís de l’equip de govern d’aplicar al resultat de la votació tot i que aquesta no és vinculant per llei, una posició que ha estat refermeda per l’alcaldessa Carme Ponsa (JxM).

Per la seva banda, el regidor de Participació, Ramir Roger (ERC), ha explicat que la voluntat del govern és continuar apostant per les consultes i la participació i ha anunciat que la propera convocatòria incorporarà el vot electrònic. ERC és un dels partits que s’ha mostrat contraris a la construcció de la zona comercial i ha fet campanya pel No. A la seva pàgina de Facebook diuen que accepten el resultat “perquè és la voluntat de la majoria tot i que no és el que ens agradaria donat que no és el model de poble que volem”.

Fins al moment, la CUP, també components del govern de Malgrat de Mar, no s’han pronunciat sobre el resultat de la consulta.


Publicitat

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*