Uncategorized

CiU guanya les eleccions i posa punt final al tripartit

Amb el 100% dels vots escrutats CiU s’ha proclamat guanyadora de les eleccions al Parlament de Catalunya d’aquest 2010 tot i no arribar a la majoria absoluta tal com deien algunes enquestes. Ningú dubta a hores d’ara que Artur Mas serà el proper president de la Generalitat de Catalunya tot i que caldrà veure quin o quins partits donen suport a la seva investidura. CiU ha aconseguit 62 diputats i es queda a 6 de la majoria absoluta.

El PSC ha estat un dels grans perjudicats i es queda amb 28 diputats. El portaveu d’aquesta formació, Miquel Iceta, reconeixia la victoria de Mas pocs minuts després de fer-se públic el sondeig de TV3. ERC també ha patit una devallada important de representants a l’arc parlamentari i ha passat a ser la cinquena força política amb 10 diputats per darrere de PP que es converteix en la tercera amb 18 diputats i ICV-EuiA que esdevé quarta amb 10 escons. La participació ha estat gairebé del 60%.

En darrer lloc queden C’s que manté la seva representació parlamentària en 3 diputats i SI de Joan Laporta amb 4 escons.

Resultats al Maresme


Publicitat

Pel que fa a la comarca del Maresme, els resultats són pràcticament idèntics als de la resta de Catalunya quant a correlació de forces polítiques.

CiU ha obtingut el 43,33% dels vots, PSC-PSOE 15,01%, PP 11,91%, ERC 7,02%, ICV-EUiA 6,60%, SI 3,78% i la resta de candidatures 9,64%. La participació al Maresme s’ha situat durant tota la jornada electoral per sobre de la mitjana de Catalunya.

El Consell Comarcal del Maresme ha publicat la relació de resultats a totes les poblacions que es pot consultar en aquesta adreça.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*