Uncategorized

L’atur puja al Maresme per tercer mes consecutiu

L’atur ha tornat a augmentar al Maresme a l’octubre i ho ha fet per tercer mes consecutiu, igual que a la resta de la provincia de Barcelona i de Catalunya. D’aquesta manera 670 persones es van afegir a la llista de persones que cerquen feina. Segons la informació facilitada per l’Observatori de Desenvolupament Local del Consell Comarcal del Maresme, la taxa d’atur a la comarca és del 15,40%.

Les darreres dades recollides per l’Observatori indiquen que al conjunt del Maresme hi ha 34.886 persones desocupades. Aquest augment es reflecteix en tots els grups d’edat, menys en el dels ciutadans d’edats compreses entre els 16 i 19 anys, i als sectors de l’agricultura i els serveis. En canvi, a la indústria i a la construcció hi ha hagut una certa remuntada de l’ocupació.

El sector més castigat és el dels serveis i aquelles activitats més directament vinculades al món turístic. En concret, dins l’àmbit de l’hostaleria l’augment percentual de persones aturades respecte al mes de setembre ha estat del 14,05%.

Pel que fa a les dades per municipis, el comportament ha estat desigual. En 18 hi ha hagut un increment de l’atur i en 12 s’ha detectat una lleugera disminució. Entre aquests darrers es troben Arenys de Munt, Argentona, Cabrils, Canet de Mar, El Masnou, Montgat, Òrrius, Palafolls, Premià de Dalt, Sant Vicenç de Montalt, Tordera, Vilassar de Dalt i Vilassar de Mar.


Publicitat

D’altra banda Alella, Cabrils, Cabrera de Mar, Sant Andreu de Llavaneres, Sant Vicenç de Montalt, Teià i Tiana són els municipìs que tenen unes xifres d’atur inferiors al 10%.

Per contra, Pineda de Mar, amb una taxa d’atur del 19,50% encapçala la llista en nombre de persones aturades, seguit molt d’aprop de Mataró (19,47%).

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*