Uncategorized

El mercat de flor i planta ornamental de Catalunya presenta al·legacions a la ronda del Baix Maresme

El Mercat de Flor i Planta Ornamental de Catalunya, situat a Vilassar de Mar i que aplega més de dues-centes empreses de producció i comercialització de flors i plantes, ha manifestat a través d’un comunicat el seu desacord amb el projecte de la ronda del Baix Maresme presentat pel Departament de Política Territorial i Obres Públiques (DPTOP) a finals de setembre i ha formulat al·legacions sobretot pel que fa al traçat al seu pas per Vilassar de Mar.

Segons expliquen des del Mercat, l’actual projecte de la ronda del Baix Maresme ofega els accessos directes al Mercat i a les empreses del sector que estan situades al seu voltant, vitals per l’activitat comercial.

Expliquen que el projecte no preveu solucions específiques per al pas de vehicles industrials des de la ronda del Baix Maresme fins al Mercat, i l’actual torrent de les Tartanes (en vermell, al mapa) no és adient si no s’hi fan els carrils adequats. Sense aquesta reforma, els 250.000 vehicles que entren i surten del Mercat hauran de passar per l’interior de Vilassar de Mar o de Premià de Mar.

També critiquen que l’estudi tampoc preveu connexions intermunicipals que donin resposta al flux de vehicles que avui fan servir l’N-II.


Publicitat

Més protestes per l’actual projecte

Per la seva banda la coordinadora Preservem el Maresme ha convocat una manifestació i una tractorada per al proper 21 de novembre a Mataró en contra d’aquest projecte. La Coordinadora s’oposa a la construcció de la Ronda del Baix Maresme i de la Ronda de Mataró perquè creuen que aquests projectes s’han fet d’esquenes al territori i sense cap estudi global de mobilitat.

L’Ajuntament d’Argentona també té previst presentar un recurs contenciós administratiu contra el projecte de la Ronda de Mataró. L’actual equip de govern (TxA + CiU) argumenta que no van poder presentar al·legacions ni modificacions perquè quan van arribar al govern municipal ja es van trobar amb el projecte fet.
A més reclamen que la Generalitat comuniqui a tots els afectats, un a un, les expropicions que han de patir per la construcció de la nova infraestructura, cosa a la que des de la Generalitat s’han negat a fer segons la web municipal www.argentona.cat.

L’Ajuntament d’Argentona també dóna suport a la manifestació del proper 21 de novembre.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*