Uncategorized

Entreguen els Premis Blocs Catalunya a Mataró

Aquest divendres al vespre Mataró s’ha convertit en la capital dels blocs de Catalunya. El president del Parlament, Ernest Benach, ha presidit l’acte d’entrega de premis de la tercera edició dels Premis Blocs Catalunya que organitza l’associació Stic.cat juntament amb l’alcalde de Mataró, Joan Antoni Baron, i altres personalitats polítiques.

Enguany han estat més de 600 els blocs participants. Només 100 han arribat a la final d’aquest divendres i 10 han estat els guardonats.

El premi al millor bloc corporatiu ha estat per “Taradell Bloc”, de Toni Reig. El bloc personal d’Alba Padró s’ha emportat el reconeixement del jurat en aquesta categoria mentre que en la de Cultura el guanyador ha estat “Lo Cantich” de Toni Arencón.

El premi al millor bloc d’educació ha estat per “El vaixell d’Odisseu”, de Jordi Rincón. Pel que fa a la categoria d’audiovisuals el jurat ha premiat el bloc d’en Pere Solé “Racó dels meus somnis”. En la categoria de literatura el guanyador ha estat el bloc d’en Jordi Milian amb “Illa dels llibres” i el guardó al millor bloc polític ha estat per “La primera esmena” d’Antoni Bassas, que ha agraït el premi per videoconferència.


Publicitat

El premi al millor bloc de noves tecnologies ha estat per a “Espai Internet”, de Jordi Aguilera, Antonio Novella i Rubén García. En la categoria de gastronomia el guanyador ha estat “La Cuina Vermella” de Txell Pi i Kike Palau i en esports el bloc “Blaugranes en cadires de rodes” de Manel Mora. Finalment el premi especial Stic.cat ha estat per el “Vist i no
vist” de Valentí Sanjuan “perquè ha sabut transportar la vida de la xarxa a un
mitjà tradicional com la ràdio, Miquel Pellicer i Roger Melcior, un dels autors de
Rodalies.info, perquè ha sabut captar les necessitats dels usuaris de la xarxa i
materialitzar-ho de la manera més fàcil per tothom” segons el veredicte del jurat.

Un dia d’activitats paral·leles

Durant el matí d’aquest divendres s’ha fet un acte de reconeixement als millors blocs escolars del Maresme i als centres més actius en l’ús de les TIC, que ha comptat amb la intervenció de l’empresa Código Binario.

En la categoria de bloc de primària s’ha reconegut a “ceiptorrellauder”, de l’escola Torre Llauder de Mataró. Com a bloc de secundària ha estat reconegut “X-Aules” de l’IES Maremar de El Masnou. També s’ha reconegut “Euclides Televisió” de l’institut Euclides de Pineda de Mar en la categoria de bloc de batxillerat. Pel que fa als cicles formatius s’ha reconegut “Llapis de colors” de l’escola d’Adults Els Tarongers de Mataró i en la categoria de bloc professorat el reconeixement dels organitzadors ha estat per “ARTS: educació visual i plàstica…in english!” Christian Negre Walczak.

D’altra banda a diferents blocaires de Catalunya, Espanya i Europa s’han trobat per debatre temes d’actualitat a la xarxa en un espai que ha rebut el nom de “Eurosferes”. L’espai de conferències per la seva banda ha tingut com a eix principal la importància del llibre digital i com afecta als escriptors, editors i lectors sota el títol “Literatura i Bits”.

Des de l’inici del període de votacions populars el web dels Premis Blocs ha tingut 178.065 visites, ha servit 697.867 pàgines i la mitjana ha estat de 1978,50 visites al dia.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*