Portada Societat Tordera

Una comissió d’experts elaborarà un estudi per recuperar el Delta de La Tordera

Reunió la Taula de Treball del Delta a Malgrat. Foto: Aj. Blanes

Una comissió d’experts formada per científics i diversos agents del territori serà l’encarregada d’elaborar un pla d’actuació integral per recuperar el Delta de La Tordera, la platja de la Conca i del Delta de Malgrat, i la Platja de S’Abanell de Blanes.

Aquesta és la principal conclusió a la que han arribat aquest dijous els representants de Malgrat de Mar, Blanes, Tordera i Palafolls reunits a Malgrat en la Taula de Treball del Delta de la Tordera, que ha celebrat la seva primera trobada des de que els ajuntaments dels quatre municipis van aprovar la seva creació en els respectius plenaris.

L’estudi preliminar és previst que estigui enllestit al desembre. El Centre d’Estudis Avançats de Blanes s’encarregarà de coordinar la comissió en la que també participarà la Universitat Politècnica de Catalunya, AAUP Arquitectes –empresa urbanista que assessora els càmpings del Delta de la Tordera-, l’Agència Catalana de l’Aigua, la Plataforma ‘Preservem el Litoral’ –que inclou diversos municipis de l’Alt Maresme-, el sector de la Pagesia de la zona, i l’Observatori de la Tordera, un projecte interdisciplinari de l’Institut de Ciència i Tecnologia Ambientals de la Universitat Autònoma de Barcelona.

La primera sessió de la Taula de Treball del Delta també ha acordat la incorporació d’altres agents com la Universitat Politècnica de Catalunya, els Consells Comarcals del Maresme i la Selva, el Departament de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat, representants dels principals sectors econòmics del territori com l’hostaleria, la pagesia i la pesca-, entitats mediambientalistes i ecologistes i la Direcció General de Costes de l’Estat en la demarcació de Girona.


Publicitat

El territori del Delta de la Tordera comprèn una àrea de 312,22 hectàrees que s’estén entre els municipis de Blanes, Malgrat de Mar, Tordera i Palafolls. Tot i l’alteració de les seves característiques naturals, segueix suposant un hàbitat per diferents espècies de fauna i un suport al moviment de les aus en els seus fluxos migratoris.

La Taula es tornarà a reunir a principis de gener per debatre les conclusions de l’estudi preliminar.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*