Portada

Mataró es nega a l’obertura de prostíbuls de grans dimensions a la ciutat

La Junta de Portaveus de l’Ajuntament de Mataró es va reunir la setmana passada per “analitzar les possibles estratègies que han de permetre mantenir restriccions a l’obertura de prostíbuls de grans dimensions a la ciutat”, segons una nota de premsa publicada al web municipal.

El tema ha tornat al debat públic arran de la ratificació el passat mes de maig d’una sentència anterior del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya que anul·la dos articles de l’Ordenança sobre les activitats recreatives on s’hi realitzen activitats de naturalesa sexual. Aquests articles són els que imposaven limitacions a les dimensions dels establiments. Donat que l’Ajuntament encara no ha rebut la sentència en ferm, la nul·litat dels dos articles encara no és aplicable.

En una compareixença davant dels mitjans de comunicació, l’alcalde David Bote i representants de tots els grups municipals han volgut “transmetre un missatge de tranquil·litat a la ciutadania i informar que el consistori segueix treballant per evitar l’obertura d’aquests locals”. En aquest sentit, els serveis municipals estan estudiant les possibilitats per fer més restrictiva la normativa municipal en aquesta matèria, inclòs possibles modificacions de planejament urbanístic.

Per altra part, l’Ajuntament també disposa el Pla especial d’usos recreatius, que regula els locals de naturalesa sexual i que, des de l’àmbit urbanístic, també imposa restriccions a aquestes activitats.


Publicitat

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*