Uncategorized

Argentona celebra la seva festa major

Argentona celebra aquests dies la seva festa major. Aquest dimarts a les onze de la nit, els Diables d’Argentona, acompanyats pels Diables de Casablanorca de Sant Boi de Llobregat, han iniciat el correfoc pels carrers habituals, després que l’any passat haguéssin de modificar el trajecte per les obres del carrer Gran. Previàment els diables han fet un recorregut des de la plaça Nova fins a l’Ajuntament acompanyats per els Always Drinking Marxing Band.

El Correfoc, a més, ha servit per presentar en societat els Banyetes, la secció infantil dels Diables d’Argentona. L’orquestra Mitjanit i el Dj Pdtònic han agafat el relleu fins a dos quarts de sis de la matinada.

Aquest dimecres a dos quarts de sis els Gegants d’Argentona han començat el Despertar Geganter.
També s’ha celebrat la tradicional Posta de Càntirs a Can Doro, amb 4.500 exemplars del càntir de bateig a la venda un cop beneïts.

D’altra banda diversos càntirs gegants s’han pogut veure al carrer Gran i al carrer de Torras i Bages. Aquests càntirs reprodueixen alguns dels dissenys que s’han pogut veure aquest dimarts a l’exposició Càntir d’artista, a la casa Gòtica. Els càntirs, els del carrer i els de l’exposició, han estat decorats per diversos artistes argentonins. L’exposició es podrà visitar fins el 22 d’agost.


Publicitat

També aquest dimecres, dos quarts de deu del matí, les autoritats de la Vila han felicitat els Domingos que, com cada any, es concentren davant de l’Ajuntament per lluir l’estendard fins a l’església parroquial de Sant Julià, on reten homenatge al Sant en l’Ofici de Festa Major.

Visita de la consellera Montserrat Tura

L’exposició Càntirs d’Argentona, inaugurada aquest dimarts, ha rebut la visita de la consellera de Justícia. En la dedicatòria, la consellera ha deixat una felicitació del govern de la Generalitat “per haver mantingut i modernitzat la tradició del càntir i la ceràmica en general”.

El Concurs de l’aixecament de Càntirs ha estat una altra de les activitats importants. El guanyador en categoria masculina ha estat Manel Jiménez, havent aixecat el càntir de 160 quilos en 2 minuts i 5 segons. En categoria femenina la guanyadora ha estat Isabel Garcia, que ha aconseguit aixecar el càntir de 80 quilos en 50 segons.

Argentona també ha celebrat avui la 20ena trobada de Puntaires, al carrer de Torras i Bages i a la plaça de Vendre. Pepi Vila, presidenta dels Amics de Concepció Moré, s’ha mostrar molt satisfeta d’haver pogut aplegar les 294 puntaires participants, vingudes majoritàriament del Maresme, però també del Vallès i del Barcelonès.

El concert de festa major també ha tingut un gran èxit. 1.300 persones han omplert la plaça Nova per escoltar l’actuació de l’orquestra La Principal de la Bisbal.

La xeringada familiar, la festa de l’escuma, la cursa popular i una visita guiada al museu del càntir han estat algunes de les activitats d’aquest dijous.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*