Calella Societat

Calella inaugura una nova edició del Festimatge

Fins el 24 d’abril Calella acull l’onzena edició del festival de la imatge, el Festimatge. Aquest cap de setmana s’ha fet la inauguració amb una projecció de videomapping a la façana de l’Ajuntament Vell i l’obertura d’una exposició fotogràfica que repassa els 50 anys d’història de Fotofim Calella, l’entitat organitzadora. També ha tingut lloc la inauguració de l’exposició de La Fàbrica, a la fàbrica Llobet, que recull instantànies d’una vintena d’artistes.

Durant l’acte de presentació, el president de Fotofilm Calella, Xavier Rigola, ha fet entrega al regidor de Cultura, Xavier Arnijas, d’una memòria USB que conté el fons fotogràfic de l’entitat, que ja està classificat i es pot consultar a l’Arxiu Municipal. Rigola ha explicat que “actualment és perden moltes imatges i la nostra feina ha de quedar per a les properes generacions, perquè la puguin veure i jutgar”.

[ESCOLTA ÀUDIO]

Una de les novetats de l’edició del Festimatge d’enguany és la col·laboració amb els VIII Premis Gaudí i la recuperació i projecció del film “Un pantalón para dos” que no s’ha vist des del 1936 i que Fotofilm Calella ha recuperat. La restauració del film es presentarà en reestrena el 23 d’abril a la Sala Mozart, amb acompanyament de música en directe amb en Paul Perera al piano. Una altra de les novetats destacades és el concurs d’Instagram amb tot el que té a veure amb el Festimatge com a temàtica i en el que es pot participar amb l’etiqueta #festimatge16.


Publicitat

En total, el Festimatge acull 28 exposicions de fotografia, 102 curtmetratges, 2 tallers de fotografia, 2 sortides fotogràfiques i culturals, el Mercat del Col·leccionista i la projecció del documental sobre el col·leccionista Josep Maria Queraltó. També reuneix tres certàmens que, originàriament, es celebraven per separat: la Trobada Internacional de 9,5 mm, el Trofeu Torretes de Fotografia i el Trofeu Torretes de Curtmetratges.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*