Una quarentena de restaurants de catorze municipis de la comarca del Maresme participen en una nova edició de les Jornades Gastronòmiques del Fesol del Ganxet que han començat aquesta setmana i que s’allargaran fins el 31 de desembre. Durant aquestes setmanes, els restaurants que hi participen -entre ells el Sant Pau de Carme Ruscalleda a Sant Pol de Mar- elaboraran plats i menús amb el fesol del ganxet com a ingredient principal.
El fesol o mongeta del ganxet, que compta amb denominació d’origen protegida (DOP) es produeix a Arenys de Munt, Argentona, Malgrat de Mar, Palafolls, Sant Cebrià de Vallalta i Tordera. També hi ha productors a Cabrera de Mar, Pineda de Mar, Sant Andreu de Llavaneres, Santa Susanna i Teià. En l’edició d’enguany hi participen restaurants d’Arenys de Mar, Arenys de Munt, Argentona, Cabrera de Mar, Cabrils, Caldes d’Estrac, Mataró, Palafolls, Pineda de Mar, Sant Cebrià de Vallalta, Sant Pol de Mar, Sant Vicenç de Montalt, Tordera i Vilassar de Dalt.
Per altra banda el Consorci de Turisme i el Consell Comarcal del Maresme a través del projecte Productes de la Terra Maresme ha editat un opuscle que recull les propostes gastronòmiques de cada establiment i una relació dels productors de fesols del ganxet i tres receptes per preparar a casa acompanyades d’una proposta de maridatge amb vins de la DO Alella.
marina360 és el nom resultant de la integració de tres60.cat en l'estructura empresarial de Ràdio…
Aquesta setmana -dimecres concretament- comença el nou cicle de tallers adreçats a emprenedores i emprenedors…
Escolta-ho aquí: Vols rebre el podcast notícies360 gratuïtament al teu mòbil? L'enviem cada dia a…
Aquest 2022 tampoc hi haurà Carnaval de la Costa Brava Sud per la pandèmia. Ho…
Diverses famílies de blocs ocupats a Santa Coloma de Farners critiquen que se'ls ha tallat…
Passatgers arribant a l'aeroport de Girona. Foto: Aleix Freixas/ACN El nou pla director de l'aeroport…