Uncategorised

Saül Gordillo: ‘Sobirania.cat és un llibre rar’

La sala d’actes de La Cooperativa l’Amistat de Calella ha estat el primer destí maresmenc del periodista -precisament de Calella- Saül Gordillo per presentar el seu darrer llibre, Sobirania.cat, en un acte que ha comptat amb la presència de l’expresident del Parlament de Catalunya, Ernest Benach.

Sobirania.cat és un llibre que analitza la influència d’internet en el procés sobiranista català. Gordillo ha explicat que “Sobirania.cat és un llibre rar, ja que tracta d’internet i està escrit en paper per un periodista digital”. L’objectiu de l’obra, segons ha explicat el mateix autor, és “fer una foto d’una etapa concreta que després pugui ser útil. Intento explicar amb dades com la xarxa ha afavorit els continguts d’àmbit sobiranista i com el sobiranisme es hegemònic a internet mentre que les posicions espanyolistes, unionistes o més ambigues són cada vegada més minoritàries”.

El periodista calellenc creu que l’existència del domini.cat “ha permès un ecosistema digital on les posicions polítiques sobiranistes han reeixit i ha estat l’escenari on han fructificat. Però el fet que el domini.cat no estigui vinculat a la política, en part explica el seu èxit”. Gordillo també ha deixat entreveure una segona part de Sobirania.cat, “ja que haurem d’explicar com ha acabat tot això”.

Sobirania.cat porta, a més, segell maresmenc. Ha estat editat per l’editorial Crea’t edicions, un projecte de nova creació liderat per l’arenyenc Oriol Ferran.


Publicitat

Josep Lluís Vidal – @jvidalto

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*