Uncategorized

Caixa Laietana aprova per unanimitat la constitució d’un SIP amb sis caixes més

Els Consells d’Administració de Caixa Laietana, Caja Madrid, Bancaja, Caja Insular de Canarias, Caja Ávila, Caja Segovia i Caja Rioja, s’han reunit aquest matí en les respectives seus i han aprovat el Protocol d’Integració i el Pla de viabilitat per a la formació d’un Sistema Institucional de Protecció (SIP), que enviaran avui al Banc d’Espanya per a la seva aprovació.

Les set entitats immerses en el procés sumen uns actius de 340.000 milions d’euros, dada que consolida el nou SIP com a la primera caixa d’estalvis de l’Estat per davant de La Caixa. A més, les converteix en la primera entitat en banca comercial i d’empreses al mercat nacional per volum de negoci.

El nou grup demanarà al Fons de Reestructuració Ordenada Bancària (FROB) 4.465 milions d’ euros. El pes que tindran les set caixes al nou SIP, sobre la base de la seva valoració individual, és del 52,06% per Caja Madrid, el 37,70% per Bancaja, el 2,45% per Caja Insular de Canarias, el 2,11% per Caixa Laietana, el 2,33% per Caja Ávila, el 2,01 per Caja Segovia i l’1,34% per Caja Rioja.

El Consell d’Administració de la nova entitat estarà format per 21 membres, mentre que 11 membres integraran la Comissió Executiva. questa unió permetrà mantenir la seva personalitat jurídica, l’activitat comercial, la marca corporativa en els seus territoris, així com els seus òrgans de govern i l’obra social.


Publicitat

Les àrees d’influència acordades en el Protocol d’ Integració s’han de concretar de la següent manera: Caja Madrid (Comunitat de Madrid i Comunitat de Castilla La Mancha); Bancaja (Comunitat Valenciana i Balears); Caja Insular de Canarias (Illes Canàries); Caixa Laietana (província de Girona i Barcelona, excepte Barcelona capital, on es compartirà marca); Caja de Ávila (província d’Àvila); Caja de Segovia (província de Segòvia); i Caja Rioja (Comunitat de La Rioja). Així mateix, Caja Ávila tindrà responsabilitat sobre la gestió de Salamanca i Caja Segovia sobre la gestió de Valladolid.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*