Uncategorised

Arenys de Mar, escenari de la recreació del desembarcament dels fusellers de l’Ermengol Amill

A la platja d’Arenys de Mar s’hi ha representat l’arribada de l’expedició austriacista dels Miquelets, comandada per Ermengol Amill. Es tracta de la recreació d’un episodi que va tenir lloc el 30 de gener de 1714, quan 400 fusellers de muntanya van desembarcar a la platja situada entre Arenys de Mar i Canet de Mar. Tot i que l’expedició havia de dirigir-se a Mataró, ocupada per l’exèrcit de Felip V, finalment van atacar Sant Pol de Mar –controlada pels borbònics-, ja que la capital maresmenca havia estat alertada i esperava l’arribada dels fusellers.

Una desena d’embarcacions de vela llatina de diferents municipis del Maresme i una cinquantena de Miquelets s’han aplegat per escenificar aquesta arribada dels austriacistes, un episodi històric que va acabar amb la crema del poble de Sant Pol de Mar el 15 de febrer de 1714.

Pels carrers d’Arenys de Mar han passejat els cinquanta homes protagonistes del desembarcament, acompanyats de gent del poble vestida de l’època. La iniciativa impulsada per part d’un grup d’arenyencs, encapçalats pel periodista Oriol Ferran, ha estat seguida per prop de 1000 persones.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*