Uncategorised

L’ajuntament de Pineda s’oposa a l’eliminació d’un dels mòduls de l’escola Antoni Doltra de Poblenou

L’anunci del Departament d’Educació d’eliminar el mòdul complementari de l’escola Antoni Doltra de Poblenou ha provocat el rebuig frontal del govern de l‘Ajuntament de Pineda de Mar. En un comunicat, el consistori explica que ha traslladat a la Consellera Irene Rigau “la seva total oposició a qualsevol rebaixa de la qualitat educativa al barri”.

El consistori pinedenc també recorda que el febrer del 2013 tots els partits amb representació al plenari municipal van signar un acord amb Educació -amb l’AMPA com a testimoni- per posposar el tancament de la línia de P3 de l’Escola Poblenou per al curs vinent (2014-2015). En aquest acord també hi havia el compromís de garantir el funcionament de l’Escola Poblenou fins el curs 2016-2017, mantenint els equips directius i promoure un possible procés de fusió amb l’escola Antoni Doltra de forma consensuada.
Per altra banda des de l’Ajuntament recorden que al maig del 2013 el Parlament va aprovar una resolució per tal de mantenir la línia de P3 a l’escola de Poblenou el curs 2013-2014 “sempre que hi hagi demanda i garantir-ne la permanència com a centre d’educació infantil i primària en un equipament amb les condicions òptimes”. A més, el consistori ha fet l’oferiment formal d’uns terrenys per a la construcció d’un nou centre.

Ara el govern municipal critica que, en contra de les dades d’evolució demogràfica -que segons l’Ajuntament evidencien la necessitat del manteniment de la línia de P3 més enllà del curs vinent i de l’escola de Poblenou i la Generalitat va voler conèixer en una reunió- el Departament d’Educació ha decidit retirar el mòdul de l’escola Antoni Doltra. El govern municipal, a més, es queixa que no ha rebut cap informació sobre la construcció de la nova escola i demana que les decisions que afectin a l’àmbit de l’educació al municipi siguin consesuades i no comportin “la pèrdua de qualitat de l ‘ensenyament públic del municipi”.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*