Categories: Uncategorised

The Gospel Viu Choir: somriure, vida i treball

Gospel Viu va néixer l’any 2002 amb 15 components. Avui 85 veus conformen una de les formacions corals més importants de l’Estat. En aquests moments The Gospel Viu Choir es troba elaborant la gravació del seu quart disc, Non Stop Gospel, que presentarà el proper 5 de novembre al Teatre Nacional de Catalunya.

El fundador i director de Gospel Viu, Moisès Sala, afirma que hi ha molts elements que els diferencien de la resta de formacions de gospel, començant per la procedència dels cantants: “no som un projecte local; les 85 persones que formen Gospel Viu vénen d’onze comarques diferents de Catalunya”. A més, els arrenjaments de les composicions musicals són pròpies del Moisès Sala, fet que els allunya de moltes de les formacions de gospel del país, i, com a fet especialment distintiu, Gospel Viu segueix un estil urban gospel. “Fem un gospel del segle XXI, amb acompanyaments funky i hip hop, molt d’avui en dia”, assegura Sala.

Amb l’espectacle que exhibiran al TNC, Non Stop Gospel, The Gospel Viu Choir deixa de banda el seu anterior treball, X-perience, protagonitzat per temes mítics de gospel del segle XX, i es decanta per versionar cançons d’autors contemporanis com Kirk Franklin, Fred Hammond o Donnie McClurkin. “En aquest projecte juguem amb l’impacte emocional de l’espectador per tal que la gent se n’adoni que el gospel no només és música, també és vida”, declara el director de la formació.

El Gran Teatre del Liceu, l’Auditori de Barcelona, el Palau de la Música Catalana, el Festival de Portaferrada i ara el TNC han estat alguns dels grans escenaris pels quals ha actuat The Gospel Viu Choir. Al llarg de deu anys, prop de 300.000 persones han assistit als concerts d’una de les corals referents del panorama nacional. Prova d’això és la participació de la formació catalana als espectacles de grans grups de gospel a nivell internacional, com són els sudafricans Soneto Gospel Choir o els americans Golden Get Quarter.


Publicitat

Per altra banda, un dels fonaments de The Gospel Viu Choir és el seu projecte solidari, Gospel Sense Fronteres. Cada any la coral treballa amb una entitat o projecte que se centri en la infància, ja que “és aquella part de la cadena humana que pateix més els mals que els grans decidim fer”, esmenta el director de Gospel Viu. Enguany l’organització escollida és Pallapupas, els pallassos d’hospital, i a la qual es destinarà tota la recaptació de les entrades del concert al TNC. D’aquesta manera, Pallapupas se suma als Infants del Raval, a la fundació Amics Joan-Petit amb càncer, a Sonrisas de Bombay, a Vicenç Ferrer, entre moltes altres entitats que han col·laborat amb la coral catalana. A més a més, si la solidaritat és un dels fonaments de Gospel Viu, el seu lema és: somriure. Segons Moisès Sala, “el somriure és un acte que té molta més força que la bomba nuclear, perquè és capaç de canviar el món sense necessitat de destruir-lo”.

The Gospel Viu Choir, que començà amb 15 persones del Maresme i de la Selva, s’ha convertit, doncs, en una important coral de gospel, que destaca per la seva doble dimensió, musical i solidària. La formació, amb 85 veus seleccionades, ofereix de 15 a 20 concerts anuals i dóna part dels seus ingressos per venda de discos, d’entrades i de productes als projectes solidaris amb els quals col·labora any rere any. Moisès Sala creu que l’èxit continuarà mentre el conjunt segueixi lluitant amb rigor, disciplina i exigència i afirma que la intenció de Gospel Viu és “seguir cantant i gaudir de fer-ho; el dia que deixem de passar-nos-ho bé, farem un gran concert de comiat”.

Redacció

Share
Published by
Redacció

Recent Posts

Neix marina360, el portal de continguts digitals de Ràdio Marina

marina360 és el nom resultant de la integració de tres60.cat en l'estructura empresarial de Ràdio…

2 years ago

Nou cicle de tallers per a persones emprenedores a Santa Coloma de Farners

Aquesta setmana -dimecres concretament- comença el nou cicle de tallers adreçats a emprenedores i emprenedors…

2 years ago

Podcast notícies360 del divendres 14/01/2022

Escolta-ho aquí: Vols rebre el podcast notícies360 gratuïtament al teu mòbil? L'enviem cada dia a…

2 years ago

Blanes, Lloret i Tossa suspenen per segon any consecutiu el Carnaval de la Costa Brava Sud

Aquest 2022 tampoc hi haurà Carnaval de la Costa Brava Sud per la pandèmia. Ho…

2 years ago

Diverses famílies de blocs de pisos ocupats de Santa Coloma critiquen que se’ls ha tallat la llum ‘sense cap avís’

Diverses famílies de blocs ocupats a Santa Coloma de Farners critiquen que se'ls ha tallat…

2 years ago

L’aeroport de Girona podria arribar als 7 milions de passatgers amb l’estació de l’AVE

Passatgers arribant a l'aeroport de Girona. Foto: Aleix Freixas/ACN El nou pla director de l'aeroport…

2 years ago