Uncategorised

Malgrat redefineix la ràdio municipal

L’Ajuntament de Malgrat ha fet canvis substancials en l’estructura d’Ona Malgrat, l’emissora municipal. Des de fa unes setmanes la ràdio ocupa un espai de nova construcció a l’edifici de l’Ajuntament que comparteix amb el servei de premsa i comunicació. El consistori també ha fet canvis en la plantilla ja que tres dels quatre treballadors que fins ara tenia l’emissora (un tècnic auxiliar i dos conserges) han estat reubicats en el nou Centre Cívic de la població. Ona Malgrat també ha prescindit, almenys de moment, dels programes que feien els col·laboradors en la franja de programació no professional.

Pel que fa als continguts, l’emissora ja treballa en una nova graella de programació de cara a la temporada que ha de començar el mes de setembre. La informació local, l’agenda d’activitats, les entrevistes als portaveus dels grups municipals i la retransmissió dels plens de l’Ajuntament seran l’eix central de la programació. D’altra banda, el consistori també ha informat que potenciarà la presència a internet de l’emissora amb un espai propi a la xarxa que, a banda d’oferir la possibilitat d’escoltar la ràdio on line (streaming), també potenciarà el sistema de ràdio a la carta (podcast) i els canals temàtics.

Crítiques d’ERC i CiU
Els dos principals grups polítics a l’oposició, ERC i CiU, no han acabat d’encaixar del tot bé els canvis a l’emissora municipal impulsats per l’equip de govern (PSC-PP). Tant republicans com convergents critiquen bàsicament que el govern no els hagi informat del procés i que s’hagi prescindit dels col·laboradors.
ERC ha acusat el govern de Campoy, a través d’un comunicat publicat al seu bloc, de “no haver estat capaç de dinamitzar aquest mitjà de comunicació per interessos polítics”. Sobre la presència a internet de la ràdio municipal, ERC creu que “les noves tecnologies han de servir per ampliar les propostes, mai per substituir-les ni per canviar-ne les funcions ni per aniquilar-les”.

Per la seva banda, la portaveu del grup municipal de CiU, Neus Serra, també ha criticat a través d’un post al seu bloc personal, el canvi de model de ràdio impulsat pel govern municipal. Serra argumenta que ja fa un temps el seu grup va recollir les suggerències dels responsables i treballadors de l’emissora i van presentar una moció al Ple -que va ser aprovada- que demanava inversions a la ràdio local. Tot i això, la cap del grup municipal convergent creu “que el diàleg sobre la ràdio no ha estat transparent en cap moment” i critica el fet que s’hagin assebentat pel web municipal del nou projecte de ràdio. A més, també posa de manifest els seus dubtes sobre la nova etapa d’Ona Malgrat ja que creu que “els objectius no s’han definit ni es tenen massa clars”.


Publicitat

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*