Economia Mataró

Vistiplau a l’arribada definitiva d’El Corte Inglés a Mataró

Maqueta del centre comercial de El Corte Inglés a Mataró. Foto: Aj. Mataró

La Comissió Territorial d’Urbanisme de Barcelona ha aprovat les modificacions del Pla General d’Ordenació Municipal i del Pla Especial del Patrimoni Arquitectònic de Mataró que han de permetre que El Corte Inglés pugui començar la construcció del seu centre comercial a la capital del Maresme. Les modificacions d’aquests plans legitimen legalment el trasllat de la nau de Can Fàbregas i Caralt -lloc on s’ha d’aixecar el centre comercial- que serà traslladada, reconstruïda i albergarà la Casa de la Cultura Popular.

Les modificacions que s’han introduït van ser aprovades per tots els grups municipals en el Ple del mes de maig. La Comissió d’Urbanisme de Barcelona va donar el seu vistiplau en una sessió celebrada al Consell Comarcal del Maresme el 31 de maig.

Aquest tràmit desencalla la situació provocada per una sentència del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) que al novembre del 2012 va anul·lar l’anterior Pla de Millora Urbana per no haver-se tramitat de forma correcta. La resolució del TSJC també va concloure que el Pla Especial del Patrimoni Arquitectònic llavors vigent no permetia desmuntar els elements protegits de la fàbrica per a la seva reconstrucció en un altre punt de la ciutat.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*