Uncategorized

CiU decidirà aquesta setmana si trenca amb el PP al Consell del Maresme

L’executiva comarcal de Convergència Democràtica de Catalunya (CDC) decidirà aquesta setmana en una reunió si trenca o no el pacte de govern que CiU manté al Consell Comarcal del Maresme amb el Partit Popular (PP). El president de CDC al Maresme, Joan Morell, ha explicat que la gestió de l’administració comarcal amb el PP “està funcionant bé però donat el context polític del país ens veiem obligats a donar una resposta”. Morell ha puntualitzat que l’executiva convergent maresmenca “no té pressió de cap tipus” per decidir si continua endavant o no amb el pacte i no ha volgut valorar possibles aliances amb altres forces polítiques si, finalment, els populars surten del govern comarcal.

Per la seva banda Diego Sánchez, vicepresident segon del Consell Comarcal i màxim responsable del Partit Popular al Maresme, ha explicat que, de moment, els acords del pacte de govern amb CiU s’estan complint i, per tant, “no hi cap motiu per pensar en una ruptura del govern comarcal”. Ha afegit, però, que “un pacte se sap quan comença però mai quan s’acaba”.

De moment ja s’ha confirmat la ruptura del pacte de govern entre CiU i el PP a la Diputació de Barcelona, amb la qual cosa la federació nacionalista passa a governar en minoria. A la corda fluixa també hi ha els pactes entre convergents i populars en alguns Consells Comarcals, com el del Gironès.

Notícies relacionades

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*