Uncategorized

El fenomen ‘informer’ arriba al Maresme

“Informer de…” és el nom que han adoptat diverses pàgines anònimes de Facebook en les quals es publiquen tot tipus de missatges, sobretot de caire personal, adreçats a persones concretes. El funcionament d’aquestes pàgines és molt senzill: una persona envia un missatge privat a l’administrador per demanar-li que publiqui alguna cosa que aquest penja en el mur de la pàgina de forma anònima.

Al Maresme, el fenomen ha arribat amb una pàgina d’àmbit comarcal, “El informer del Maresme”, que compta amb prop d’un miler de seguidors; a Calella, amb “El informer de Calella”, que té gairebé 700 seguidors i a Malgrat de Mar amb “El informer de Malgrat”, que s’acosta als 200.

A Catalunya, els orígens d’aquest tipus de pàgines són a les universitats, on són utilitzades pels estudiants per fer declaracions d’amor o fer córrer rumors sobre els professors. La Universitat Autònoma de Barcelona (UAB), la Universitat de Barcelona (UB) o la Pompeu Fabra en tenen una. Però la idea original la trobem a una sèrie de televisió americana -Gossip Girl- on es relata aquest fenomen en un barri de Nova York.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*