Economia Mataró

Estudien modificar el planejament urbanístic per garantir la legalitat de l’arribada de El Corte Inglés a Mataró

Maqueta del centre comercial de El Corte Inglés a Mataró. Foto: Aj. Mataró

L’Ajuntament de Mataró, la Generalitat de Catalunya i El Corte Inglés han mantingut una reunió a la seu de la Conselleria de Territori i Sostenibilitat per tal d’estudiar modificacions del planejament urbanístic que garanteixin que la construcció d’un centre comercial a Can Fàbregas és totalment legal.

La trobada ha estat forçada per l’anunci de El Corte Inglés d’endarrerir l’inici de les obres del nou centre a Mataró, que inicialment havia d’entrar en funcionament el 2014, després d’una sentència del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya que anul·la l’aprovació del Pla de millora urbana de l’illa de Can Fàbregas i de Caralt. L’Ajuntament de Mataró ja ha anunciat que recorrerà aquesta sentència i que inicia un procés per refer aquest planejament urbanístic. L’alcalde de la ciutat, Joan Mora, ha explicat que la reunió a tres bandes ha estat “molt positiva” i ha confirmat que l’empresa manté “el seu interès màxim per instal·lar-se a Mataró”.

La CUP reclama ‘consens i diàleg’

Després de fer-se pública la sentència del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya la CUP ha fet públic un comunicat en el que reclama al govern de Joan Mora “consens i diàleg per fer compatible el patrimoni arquitectònic amb qualsevol altra activitat”.


Publicitat

La CUP considera que la sentència els dona la raó i que amb tot el procés la ciutat ha perdut patrimoni arquitectònic ja que la nau catalogada de Can Fàbregas “està trossejada i degradant-se en un espai rural”. Afegeixen que El Corte Inglés “ja no confia en l’Ajuntament, que li va oferir un solar buit quan la llei no ho permet” i critiquen que el consistori ha perdut “molts diners i temps en un projecte mal plantejat”.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*