Reaccions contràries a les indemnitzacions dels antics dirigents de Caixa Laietana

Les indemnitzacions que cobraran els membres del Consell d’Administració de Caixa Laietana, integrada a Bankia, com a conseqüència del seu cessament contemplat en el pla de rescat de l’Estat espanyol, ha provocat la indignació de diversos sectors de la societat mataronina. La dada més significativa que s’ha conegut fins al moment és que l’expresident de Caixa Laietana, Josep Ibern, cobraria 500.000 euros d’indemnització i dos milions del seu pla de pensions.

D’una banda, l’alcalde de la ciutat, Joan Mora, ha proposat que els membres de consell d’administració que van gestionar participacions preferents renunciïn a les indemnitzacions i que els diners es destinin a la creació d’un fons per ajudar els afectats que van contractar aquest tipus de productes. Ho ha fet en un programa de l’emissora “La Xarxa” en el que també ha expressat la seva “indignació” per la situació de les 8.000 famílies mataronines afectades per les participacions preferents. Mora també creu que els dirigents de l’entitat haurien de demanar disculpes públicament i “començar a treballar per restablir l’ètica que va ser a l’origen de la creació de les caixes d’estalvi i les fundacions que gestionaven la seva obra social”.

Per la seva banda la CUP i el sindicat COS ( Coordinadora Obrera Sindical) han emès un comunicat conjunt en el que consideren “escandaloses” les indemnitzacions que cobraran els exdirigents de Caixa Laietana.

El comunicat titlla les quantitats que han de rebre els antics responsables de l’entitat financera de “burla i estafa” per als treballadors que ho estan passant malament i per la continuïtat de l’obra social de Caixa Laietana. També consideren que pagar aquestes indemnitzacions és “un insult als milers de persones afectades per l’estafa de les preferents i a les famílies que ja no poden pagar les hipoteques i són desnonades”.


Publicitat

Per tal de protestar contra les indemnitzacions que rebran els antics membres del Consell d’Administració de Caixa Laietana, la CUP i COS han convocat una concentració aquest dimarts a les 19:00 davant l’oficina de Caixa Laietana situada a La Riera de Mataró, al costat de l’Ajuntament.

Redacció

Recent Posts

Neix marina360, el portal de continguts digitals de Ràdio Marina

marina360 és el nom resultant de la integració de tres60.cat en l'estructura empresarial de Ràdio…

2 years ago

Nou cicle de tallers per a persones emprenedores a Santa Coloma de Farners

Aquesta setmana -dimecres concretament- comença el nou cicle de tallers adreçats a emprenedores i emprenedors…

2 years ago

Podcast notícies360 del divendres 14/01/2022

Escolta-ho aquí: Vols rebre el podcast notícies360 gratuïtament al teu mòbil? L'enviem cada dia a…

2 years ago

Blanes, Lloret i Tossa suspenen per segon any consecutiu el Carnaval de la Costa Brava Sud

Aquest 2022 tampoc hi haurà Carnaval de la Costa Brava Sud per la pandèmia. Ho…

2 years ago

Diverses famílies de blocs de pisos ocupats de Santa Coloma critiquen que se’ls ha tallat la llum ‘sense cap avís’

Diverses famílies de blocs ocupats a Santa Coloma de Farners critiquen que se'ls ha tallat…

2 years ago

L’aeroport de Girona podria arribar als 7 milions de passatgers amb l’estació de l’AVE

Passatgers arribant a l'aeroport de Girona. Foto: Aleix Freixas/ACN El nou pla director de l'aeroport…

2 years ago