Uncategorized

L’Ajuntament de Malgrat demana a l’Estat que li deixi pagar l’extra de nadal als treballadors municipals

L’ajuntament de Malgrat de Mar ha demanat al Ministeri d’Hisenda i Administracions Públiques que li deixi fer efectiva la paga extraordinària de Nadal als treballadors municipals, suprimida per aquest any pel govern de Mariano Rajoy.

En una carta, l’alcaldessa de la població, Conxita Campoy, es queixa que “disposant d’una hisenda sanejada no és possible complir amb els compromisos contractuals dels treballadors” i defensa que la llei “no hauria de tractar de la mateixa manera els Ajuntaments prudents que els insolvents”. Campoy, a més, demana al govern central que “reconsideri la mesura de la supressió de la paga extraordinària i la congelació salarial o, com a mínim, la no aplicació en els Ajuntaments sanejats”.

La petició de Campoy ja ha obtingut resposta per part del Ministeri d’Hisenda. Des de Madrird al·leguen que “les disposicions legals són per a tothom” i posen com a exemple que “els límits de velocitat afecten també els bons conductors”. En aquest punt, l’alcaldessa de Malgrat de Mar ha replicat que “els bons conductors no són sancionats sinó que poden veure augmentat el seu saldo de punts del carnet en cas d”una bona conducció i tenir una bonificació en l’assegurança del vehicle”.

Campoy alerta, en una segona carta al govern central, de les conseqüències que pot tenir per a l’economia local el fet que uns 400 empleats públics -segons els seus càlculs- no cobrin la paga extraordinària de Nadal i demana al govern central que obri “una reflexió sobre com valorar la responsabilitat política i no el politiqueig que alguns han realitzat només pel fet d’haver guanyat unes eleccions”.


Publicitat

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*