Uncategorized

L’ajuntament de Malgrat es defensa de les acusacions de la plataforma Malgrat Decideix!

L’Ajuntament de Malgrat de Mar i Ràdio Malgrat han emès un comunicat conjunt en el que es defensen de les acusacions de la plataforma Malgrat Decideix!. En un detallat escrit de 23 pàgines el consistori explica la seva versió de com s’han desenvolupat els fets des del moment en què els membres de la plataforma es van reunir amb l’alcaldessa Conxita Campoy (PSC) i la regidora de cultura Carme Aubanell (PSC) per fer la seva presentació, fins al comunicat de Malgrat Decideix!, que retreu a l’equip de govern (PSC-PP) de no cedir cap local municipal per a la celebració de la consulta i l’acusa de vetar la veu de la plataforma a l’emissora municipal.

En el comunicat el consistori explica que l’Ajuntament no cedirà cap local municipal ni el padró per a la celebració de la consulta del 25 d’abril per un acord del ple en el que va quedar constatat que l’Ajuntament no donaria suport a la celebració de la consulta popular. El mateix comunicat afegeix que l’alcaldessa va explicar als membres de la plataforma que aquests podien demanar autorització per ocupar la via el 25 d’abril per fer les votacions al carrer i que seria aprovada.

El comunicat continua explicant que l’alcaldessa també va oferir als portaveus de Malgrat Decideix! urnes per a les votacions, taules i cadires, propietat del PSC, així com el local d’aquest partit, per celebrar reunions. El mateix comunicat diu que aquest diumenge la plataforma Malgrat Decideix! ha utilitzat les urnes del PSC per fer votacions anticipades, una informació de la que es fa ressò Malgrat Confidencial.

El cas de l’emissora municipal


Publicitat

Respecte a la denúncia de Malgrat Decideix! sobre el veto que, segons un comunicat del que es va fer ressò aquest portal, està patint la plataforma per part de Ràdio Malgrat, l’Ajuntament i l’emissora detallen totes les informacions, entrevistes, talls de veu i notícies que, fins ara, ha fet Ràdio Malgrat sobre les informacions generades per la plataforma.

Segons el comunicat de l’Ajuntament malgratenc Ràdio Malgrat ha emés 20 talls de veu de les activitats de la plataforma i una entrevista de 20 minuts amb els seus representants. A més, segons el mateix escrit, Malgrat Decideix! ha estat notícia en 30 informatius, 35 butlletins, 16 programes de “El dia per davant” i 54 vegades a l’agenda.

L’extens comunicat de l’Ajuntament de Malgrat i Ràdio Malgrat també es fa ressò del post que el periodista Vicent Partal va escriure en el
seu bloc
en el que diu que l’equip de govern de Malgrat impedeix que Ràdio Malgrat informi sobre les activitats de la plataforma. L’Ajuntament explica que l’emissora també va cobrir aquest acte.

L’Ajuntament malgratenc també explica que “Ràdio Malgrat continuarà fent el mateix tractament sobre la plataforma i la consulta que ha vingut fent fins ara: cobrint tots els temes que s’organitzin i aplicant els mateixos criteris professionals que amb qualsevol altre esdeveniment que succeeixi al municipi, valorant la importància a cada moment, contrastant la informació, amb rigor informatiu i aïllant-se de qualsevol tipus de pressió política o ciutadana”.

El comunicat conclou dient que “davant la pressió i les crítques rebudes en els darrers dies per part de la plataforma Malgrat Decideix!, Ràdio Malgrat estudia traslladar el cas davant del Col·legi de Periodistes de Catalunya”.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*