Economia Mataró

Una sentència diu que el trasllat de Can Fàbregas no va en contra del Pla Especial del Patrimoni Arquitectònic de Mataró

Maqueta del centre comercial de El Corte Inglés a Mataró. Foto: Aj. Mataró

El Jutgat Contenciós-Administratiu número 12 de Barcelona ha desestimat un recurs de la CUP contra un decret del govern municipal de Mataró de l’any 2009 que desestimava a la seva vegada els recursos de reposició d’aquesta formació política i de la Asociación de Propietarios y Afectados de la Ronda Barceló. El decret del govern mataroní permetia la modificació de la divisió poligonal del Pla de Millora Urbana de l’àmbit ronda de Barceló-illa de Can Fàbregas i de Caralt, donant així via lliure al consistori per iniciar el trasllat de l’antiga fàbrica i accelerar els tràmits per a la construcció en aquest solar del nou centre comercial de El Corte Inglés.

Una de les principals al·legacions presentades pels demandants era que el desmuntatge “o altrament dit enderroc” i trasllat de l’antiga fàbrica de Can Fàbregas anava en contra del Pla Especial del Patrimoni Arquitectònic de Mataró, vulnerant concretament els articles 27A i 28 d’aquest Pla i també del POUM.

La sentència, però, matisa que el Pla de Millora Urbana PMU-06 preveu el desmuntatge (no enderroc), trasllat, emmagatzematge i nou muntatge de la nau industrial a 50 metres de l’emplaçament inicial. La sentència també recorda que la Comissió Territorial d’Urbanisme de Barcelona va aprovar el 16 d’octubre de 2008 el text refós del PMU-06 per al trasllat de la fàbrica.

De la sentència, amb data 9 d’octubre, es va donar compte en la darrera Comissió Informativa Municipal de Serveis Territorials i Via Pública.


Publicitat

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*