Uncategorized

ICV-EUiA de Mataró denuncia que la privatització d’Aigües Ter – Llobregat encarirà el rebut de l’aigua

ICV-EUiA de Mataró creu que la privatització de l’empresa pública Aigües Ter-Llobregat (ATLL) suposarà un encariment del rebut de l’aigua. El diputat al Parlament d’ICV-EUiA, Salvador Milà, ha explicat que, abans de la privatització, el Consell d’administració d’ATLL va aprovar una pujada de l’ordre d’un 70% de la tarifa mitjana actual, que es veurà reflectida a partir del proper rebut. Segons Milà, “amb això es facilita el negoci al nou concessionari, que segons el plec de condicions podrà proposar una tarifa de fins 0’85 €/m3”.

D’altra banda, els ecosocialistes han demanat a l’Ajuntament de la ciutat que “defensi els béns públics municipals”. En un comunicat, la formació política explica que els nous propietaris assumiran béns de ATLL que no eren de la seva propietat. En el cas de Mataró posa com a exemple els dipòsits de la pista d’atletisme i de la zona d’equipaments de Roca Blanca i una aportació per cofinançar al 50% la construcció i instal,lació de les infraestructures incloses en un conveni signat entre l’Ajuntament de Mataró i Aigües de Mataró.

L’empresa pública Aigües Ter-Llobregat va ser creada el 1990 per a la gestió i explotació de les instal,lacions que comprenen el tractament, l’emmagatzematge i el transport d’aigua des de les fonts de captació o producció fins als dipòsits municipals.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*