Uncategorized

Només sis webs municipals del Maresme aproven un test de la UAB sobre transparència informativa

La majoria de pàgines web municipals de la comarca del Maresme no han superat un test fet pel Laboratori de Periodisme i Comunicació per a la Ciutadania Plural de la Universitat Autònoma de Barcelona en el que s’evaluen diversos aspectes relatius a la informació que ofereixen les pàgines web dels consistoris. Es tracta del mapa de les bones pràctiques de la comunicació pública local a Catalunya que ha analitzat els webs municipals de tots els Ajuntaments del país puntuant aspectes com la informació que s’ofereix del municipi i el seu alcalde, del consistori, dels grups polítics que l’integren o si tenen un servei de notícies i agenda d’actes entre altres.

Només sis municipis maresmencs han obtingut l’aprovat on el màxim de puntuació se situa en el 100%. Es tracta d’Alella (51%), Arenys de Mar (54%), Mataró (68%), Pineda de Mar (56%), Premià de Mar (66%) i Sant Vicenç de Montalt (59%).

En el llindar de l’aprovat, és a dir, a prop del 50%, se situen vuit municipis: Arenys de Munt (49%), Argentona (41%), Cabrera de Mar (41%), Canet de Mar (46%), El Masnou (41%), Sant Andreu de Llavaneres (46%), Sant Pol de Mar (46%) i Vilassar de Mar (44%). Entre el 30 i 40% de punts favorables hi ha les webs de set municipis més: Cabrils (32%), Caldes d’Estrac (34%), Calella (39%), Malgrat de Mar (39%), Palafolls (32%), Sant Cebrià de Vallalta (39%), Tiana (39%) i Vilassar de Dalt (34%). Amb una puntuació d’entre el 20 i el 30% hi ha Dosrius (27%), Montgat (27%), Premià de Dalt (29%), Sant Iscle de Vallalta (29%), Santa Susanna (22%), Teià (24%) i Tordera (29%). Només per sota del 20% hi ha el web municipal d’Òrrius que ha obtingut una puntuació del 17%.

Els autors de l’estudi asseguren que aquest ha obtingut una molt bona acollida entre els responsables polítics dels webs que, un cop han conegut la seva puntuació, en molts casos han treballat per millorar-la. És el cas, per exemple, de Premià de Mar que, inicialment, va obtenir una puntuació del 51% i ara ha passat a tenir-ne una del 66%.


Publicitat

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*