Uncategorized

La nit dels empestats dóna el tret de sortida als dies centrals de la festa major de Malgrat

La primera edició de la nit dels empestats de Malgrat de Mar ha captat l’atenció aquest dimarts a la nit de prop de 200 malgratencs i malgratenques que, organitzats en diferents grups, han pogut viure i conèixer, a través d’una representació teatral al carrer i la visita a diversos indrets del poble, els efectes que va tenir a la població l’epidèmia de pesta del segle XVII.

La iniciativa ha comptat amb la col·laboració de diverses entitats i col·lectius de Malgrat de Mar i, segons han desvellat els mateixos organitzadors al final de les representacions, tindrà continuïtat el proper any. Els principals escenaris on s’ha desenvolupat l’activitat han estat l’església, la plaça de Josep Anselm Clavé (plaça de la barretina), l’Antic Hospital, la biblioteca i el passeig de mar.

Aquesta ha estat la principal novetat de la festa major de Sant Roc d’enguany de la que ja s’han fet algunes activitats com la cursa urbana, l’actuació del Mag Lari o el correfoc. El gruix de les activitats se centra en els propers dies amb les barraques, la segona cursa del miner de ferro o els focs artificials entre altres.

Una activitat similar a Arenys de Mar


Publicitat

Enguany Arenys de Mar celebra la tercera edició de “la Pesta a Santa Maria d’Arenys”. L’activitat queda centrada en una dansa macabra que passa pels carrers de la població tot recordant els efectes de l’epidèmia de pesta i els remeis i pregàries a Sant Roc, sant que comparteix amb Malgrat.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*