Uncategorized

La casa Puig i Cadafalch ja és propietat de l’Ajuntament d’Argentona

La signatura de l’acord d’adquisició de la casa Puig i Cadafalch per part de l’Ajuntament d’Argentona aquest dijous ha posat punt i final a un llarg procés de negociacions. Finalment l’alcalde de la població, Ferran Armengol, i la propietària de l’immoble, Núria Riera, han signat el document pel qual el consistori adquireix la casa de l’arquitecte per un preu de 422.000 euros que es pagaran en tres vegades amb recursos propis.

L’adquisició per part de l’Ajuntament permetrà contruir un centre d’interpretació de la figura i obra de l’arquitecte i aturar així el procés de degradació en el que es troba l’edifici, que ha estat declarat Bé Cultural d’Interès Nacional.

La Generalitat de Catalunya ha requerit en diverses ocasions a la propietària la rehabilitació de la casa. Aquestes demandes, juntament amb una resolució del Parlament de Catalunya, han jugat a favor de l’Ajuntament d’Argentona que, finalment, ha aconseguit una expropiació forçosa que va ser aprovada en el Ple municipal del 16 de juliol. A més, el 31 de juliol i en sessió extraordinària i d’urgència, també es va aprovar la proposta de terminis i forma de pagament.

La societat civil argentonina també expressat durant tot aquest temps la reivindicació d’actuacions que aturessin la degració de la casa d’estil modernista, fonamentalment a través de la plataforma “Salvem Can Puig i Cadafalch”.


Publicitat

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*