Uncategorized

Deixar de fumar amb l’ajuda del Facebook

L’any 2008 la Corporació de Salut del Maresme i la Selva va crear una consulta especialitzada per ajudar a deixar de fumar. Aquesta consulta, que coordinen la doctora Carme Pascual i l’infermera Begoña López des del CAP de Malgrat de Mar, ja ha atès a més de 500 persones. D’aquestes, un 15% ja són exfumadores i un 30% es troben en el que es denomina “període d’abstinència”.

Ara, per tal de donar suport a aquesta consulta, han creat un perfil a Facebook amb el nom Tabac CSMS. L’objectiu és ajudar a deixar de fumar a totes les persones que s’hi
adhereixin. Les dues responsables de la gestió del perfil a la xarxa social han explicat que els percentatges d’èxit de la consulta s’han donat sobretot en gent gran i ara, amb la iniciativa del Facebook, volen arribar a gent més jove. Pascual afegeix que “la idea de fer un perfil sorgeix arran d’un curs que vam fer sobre noves tecnologies. Vam pensar que serviria per contactar amb tots aquells pacients que els costa donar el pas i venir en persona”.

El funcionament del perfil es basa en la difusió d’informació sobre el tabaquisme. També es responen amb missatges privats i personalitzats aquelles consultes o problemàtiques
específiques dels usuaris adherits. La Corporació ja ha anunciat que té la intenció d’estendre aquesta iniciativa a altres àrees mèdiques.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*