La llibreria Robafaves de Mataró demana ajuda a la societat civil per evitar el tancament

La històrica llibreria Robafaves de Mataró podria tenir els dies comptats. El seu gerent, Esteve Guardiola, calcula que necessiten 250.000 euros abans del 25 de juliol per fer front als compromisos financers més immediats i així garantir, almenys a curt termini, la continuïtat de la llibreria que funciona a la capital del Maresme des dels anys 70.

Guardiola ha explicat a maresme360.cat que la cooperativa que gestiona el negoci ha arribat a aquesta situació límit per dues raons principals: d’una banda les inversions que s’han fet en els darrers anys -amb la compra amb altres socis de la mítica llibreria Catalonia de Barcelona i l’obertura conjunta d’un establiment a Mataró amb Abacus- i, de l’altra, a la baixada de vendes dels darrers temps.
Preguntat per si creu que l’augment de vendes de llibres digitals ha perjudicat els llibreters tradicionals com Robafaves, Esteve Guardiola afirma que “probablement ha influït però el problema principal de Robafaves en aquest sentit és la disponibilitat immediata d’estocs derivada dels problemes amb els proveïdors”. El gerent de la llibreria, a més, s’ha mostrat molt contundent sobre el futur de l’empresa: “si no aconseguim els diners que necessitem, haurem de tancar. No tenim una bareta màgica per solucionar els problemes. Però ens interessa continuar. Creiem que aquest patrimoni cultural no s’ha de perdre”.

L’empresa ha emès aquesta setmana un comunicat en el que explica la seva delicada situació i demana ajuda a la societat civil per tal de redreçar la situació a més de reconèixer alguns errors en la gestió del negoci.
De forma paral·lela Robafaves ha mantingut contactes amb Caixa Laietana, que s’ha compromès a aplicar un període de carència a les hipoteques que la cooperativa manté amb aquesta entitat. En el comunicat, Robafaves també explica que han mantingut contactes amb una entitat bancària de les anomenades “ètiques” que s’ha compromès a donar-los finançament si milloren la seva liquiditat.

Redacció

Recent Posts

Neix marina360, el portal de continguts digitals de Ràdio Marina

marina360 és el nom resultant de la integració de tres60.cat en l'estructura empresarial de Ràdio…

2 years ago

Nou cicle de tallers per a persones emprenedores a Santa Coloma de Farners

Aquesta setmana -dimecres concretament- comença el nou cicle de tallers adreçats a emprenedores i emprenedors…

2 years ago

Podcast notícies360 del divendres 14/01/2022

Escolta-ho aquí: Vols rebre el podcast notícies360 gratuïtament al teu mòbil? L'enviem cada dia a…

2 years ago

Blanes, Lloret i Tossa suspenen per segon any consecutiu el Carnaval de la Costa Brava Sud

Aquest 2022 tampoc hi haurà Carnaval de la Costa Brava Sud per la pandèmia. Ho…

2 years ago

Diverses famílies de blocs de pisos ocupats de Santa Coloma critiquen que se’ls ha tallat la llum ‘sense cap avís’

Diverses famílies de blocs ocupats a Santa Coloma de Farners critiquen que se'ls ha tallat…

2 years ago

L’aeroport de Girona podria arribar als 7 milions de passatgers amb l’estació de l’AVE

Passatgers arribant a l'aeroport de Girona. Foto: Aleix Freixas/ACN El nou pla director de l'aeroport…

2 years ago