Portada Societat

El consell de ministres aprovarà avui la mascareta obligatòria en exteriors

Pedro Sánchez

El president del govern espanyol, Pedro Sánchez. Foto: ACN

El president del govern espanyol, Pedro Sánchez, ha comparegut davant els mitjans aquest dimecres després de la Conferència de Presidents per defensar l’obligatorietat de la mascareta a l’exterior excepte a espais naturals. La mesura serà aprovada aquest dijous pel consell de ministres i entrarà en vigor el dia 24 de desembre.

En canvi, Sánchez ha justificat que l’executiu espanyol no adopti altres tipus de mesures més restrictives i les deixi, en tot cas, en mans de les Comunitats Autònomes, perquè “no estem com el març del 2020” i “tenim unes dades de vacunació formidables”. “Creiem que la mascareta i la vacunació són les referències per superar aquesta onada i reconquerir espais de llibertat”.

El president espanyol ha insistit després d’aquesta 19a Conferència de Presidents que malgrat el “record traumàtic” dels primers mesos de la pandèmia “no estem al març ni al Nadal del 2020”. Segons el president espanyol la situació és molt diferent fruit de la vacuna i perquè contràriament a aleshores ara “9 de cada 10 persones de més de 12 anys tenen la pauta completa i el 85% dels majors de 70 anys tenen la tercera dosi”.


Publicitat

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*