La Selva Portada Societat Vidreres

Vidreres continuarà celebrant els correbous de la festa major

Correbous Vidreres

Els partidaris de mantenir els correbous de la festa major de Vidreres s’han imposat amb un 53,5% dels vots a la consulta popular que s’ha celebrat aquest dissabte a la localitat. Els partidaris d’eliminar la festa han obtingut un 45,8% dels vots. La participació ha estat del 24,13%. Amb aquest resultat, Vidreres serà l’únic municipi de la demarcació de Girona en tenir correbous.

En xifres absolutes han anat a votar aquest dissabte 1.685 persones d’un cens de 6.983. Un total de 901 sufragis han votat a favor de mantenir els correbous i 772, en contra. Tal com ja havia anunciat l’Ajuntament, el resultat de la consulta serà vinculant.

L’alcalde de Vidreres, Jordi Camps, ha assegurat en declaracions a l’Agència Catalana de Notícies (ACN) que la jornada “tenia l’objectiu d’escoltar la veu del poble i fer la seva voluntat” i n’ha destacat que hi ha hagut “contacte permanent amb totes les parts implicades, tant amb l’Associació de defensa ambiental i animal de Vidreres com amb la Comissió organitzadora del Correbous”.

La consulta popular per mantenir o no els correbous a Vidreres es va articular arran de l’incident que es va viure a la festa major del 2019, quan un dels animals es va escapar i va ferir 19 persones. Aquell incident va tornar a posar sobre la taula el debat sobre la idoneïtat de mantenir la festa dels correbous.


Publicitat

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*