Economia Maresme Portada

El Maresme registra la baixada de l’atur més important en un mes de novembre des del 2007

Oficina del SOC. Foto: Gencat

La baixada de l’atur al Maresme durant el mes de novembre d’enguany ha suposat un registre històric. I és que hauríem d’anar al mes de novembre del 2008, just després de l’esclat de la crisi econòmica i financera global, per trobar una xifra de persones aturades inferior a la del mes passat. En concret, l’atur a la comarca s’ha reduït un 1,66% respecte al mes d’octubre i un 21,86% respecte al mateix mes del 2020. Ara, al Maresme, hi ha un total de 23.398 persones que busquen feina, el que suposa un 10,96% de la població activa. Això és un punt per sobre de la mitjana de la província de Barcelona i la del conjunt de Catalunya. El novembre del 2008 hi havia al Maresme 25.835 persones sense feina.

Segons l’Observatori de Desenvolupament Local del Consell Comarcal del Maresme, la reducció de l’atur d’enguany ha estat generalitzada a tots els sectors econòmics, a excepció de la construcció que ha registrat un lleuger increment del 0,62%. També s’estén a tots els grups d’edat menys al col·lectiu d’entre 45 i 54 anys que comptabilitza un augment del 0,09%.

En xifres absolutes, el nombre de persones aturades al Maresme durant el novembre ha baixat en 395. Com és habitual, el comportament per municipis ha estat desigual. En una vintena de poblacions maresmenques l’atur ha baixat mentre que en altres 9 s’han registrat petits increments. El municipi de Cabrils no experimenta cap variació respecte al mes anterior.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*