Economia La Selva Portada

El turisme rural gironí frega la plena ocupació durant el pont

Turisme rural gironí

Una casa rural de Sant Martí Vell. Foto: Gemma Tubert/ACN

El turisme rural gironí ha fregat la plena ocupació durant aquest pont i ja supera els nivells del 2019. En xifres, s’han mantingut les previsions i a les comarques de l’interior, l’ocupació a les cases de turisme rural de la demarcació s’ha situat en el 80% mentre que a les zones de muntanya -com el Ripollès, la Garrotxa o la Cerdanya- s’ha arribat al 95%. A les poblacions de la costa -com la Selva Marítima i l’Alt Maresme- l’ocupació dels establiments hotelers ha estat més baixa, entre el 50 i el 60%.

El president de l’associació de Turisme Rural Costa Brava-Pirineu, Ramon Corominas, diu que ha estat “un bon pont” i que les 300 cases rurals que agrupa l’entitat han emplenat “pràcticament totes”: “Hem fregat el 100%”. En aquest sentit, Coromines afirma que en xifres absolutes han tingut més gent que l’any 2019, abans de l’esclat de la pandèmia de la covid-19.

Pel que fa al perfil del visitant, ha estat majoritàriament “del país”. “Hi ha gent de les comarques gironines però, sobretot, de Barcelona i també algun francès”, assegura el president de la federació d’hostaleria gironina, Antoni Escudero.


Publicitat

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*