Blanes Economia La Selva Política Portada

Blanes aprova un pressupost de més de 59 milions per al 2022

Ple de l'Ajuntament de Blanes

Ple de l’Ajuntament de Blanes. Foto: Aj. Blanes

 

L’Ajuntament de Blanes ha aprovat aquest dijous al vespre el pressupost més alt de la seva història, que s’eleva a més de 59 milions d’euros. Els comptes municipals per al 2022 del consistori blanenc han rebut el suport de l’equip de govern (ERC i BECP), el PSC i el regidor no adscrit, en total 16 vots favorables. Per la seva banda, JxB com C’s han emès 5 vots contraris a la proposta del govern d’Àngel Canosa.

Els comptes de Blanes per a l’any 2022 pivoten sobre tres grans aspectes: l’àmbit social, la transició energètica verda i la promoció econòmica i cultural. Pel que fa a les inversions es destinen 5.892.000 al municipi, dels quals 1’5 milions seran per a drets sobre tercers per construir 165 pisos d’habitatges de lloguer assequible. A més, les partides destinades a temes socials augmenten un 25% de forma global. S’inclouen accions destinades a la lluita contra la pobresa energètica, a la millora de l’atenció a la gent gran o la consecució d’habitatge de lloguer sostenible.

Una part d’inversions es destinarà a la protecció contra la contaminació atmosfèrica i altres millores de l’eficiència energètica, com per exemple l’estudi per posar plaques fotovoltaiques en edificis municipals. També s’habilitaran punts de recàrrega per a vehicles elèctrics en sòl públic.


Publicitat

Pel que fa a la dinamització econòmica i cultural els pressupostos destinaran 1,5 milions a diversos projectes. Per una banda, en els comptes s’inclou una partida de 750.000 euros per a rehabilitar i millorar la zona turística del municipi, al barri d’Els Pins, concretament l’Avinguda Vila de Madrid. La resta, 660.000 €, són per altres actuacions urbanístiques, entre elles la remodelació de la Plaça 11 de Setembre.

Per la seva banda, en l’àmbit cultural el Teatre de Blanes augmenta la seva assignació en un 20% respecte al 2019, i es destinaran 425.000 € en noves inversions de promoció cultural.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*