Malgrat de Mar Política Portada

Mercader renuncia a l’alcaldia de Malgrat per “motius personals i familiars”

Roda de premsa en la que Joan Mercader ha anunciat la seva renúncia a l'alcaldia

Roda de premsa en la que Joan Mercader ha anunciat la seva renúncia a l’alcaldia. Foto: JLV

L’alcalde de Malgrat de Mar, Joan Mercader, plega després de més de 10 anys -entre la seva etapa de regidor i com alcalde- i també renuncia a l’acta de regidor del PSC per “motius personals i familiars”. Ho ha anunciat ell mateix en una roda de premsa que s’ha celebrat aquest migdia i que ha estat convocada d’urgència. La renúncia es farà efectiva de manera oficial demà divendres a les 7 del vespre en un ple extraordinari i urgent però el nou alcalde o alcaldessa no es coneixerà fins d’aquí uns dies, quan es convoqui un altre ple extraordinari. Fins llavors, el primer tinent d’alcalde Jofre Serret serà l’alcalde accidental.

Joan Mercader va accedir a l’alcaldia de Malgrat després de guanyar les eleccions municipals del 2015, coincidint amb la retirada de la històrica alcaldessa Conxita Campoy. En aquell moment, Mercader va formar govern amb el partit municipalista Junts per Malgrat però una moció de censura orquestrada per tots els grups de l’oposició -i amb el suport del seu soci de govern- va fer fora Joan Mercader de l’alcaldia.

L’encara alcalde va tornar a guanyar les eleccions municipals del 2019, quedant-se a les portes de la majoria absoluta, per la qual cosa va pactar amb Junts per Catalunya – Malgrat Ens Mou per formar govern.


Publicitat

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*