Maresme Pineda de Mar Portada

Desarticulen un grup criminal especialitzat en estafes bancàries

Imatge de recurs dels Mossos d'Esquadra Foto: Aj. Canet

Imatge d’arxiu dels Mossos d’Esquadra Foto: CME

Els Mossos d’Esquadra han donat per desarticulat un grup criminal especialitzat en estafes bancàries fetes suplantant la identitat de les víctimes. El grup havia actuat en diverses poblacions catalanes, entre elles Pineda de Mar.

La policia va detenir a finals d’octubre dos homes i una dona de 21, 29 i 47 anys, mentre que a principis de novembre va arrestar tres dones més, de 39, 43 i 38 anys. Se’ls atribueixen estafes a almenys 10 persones, a qui van gastar o retirar dels comptes bancaris fins a 100.000 euros utilitzant DNIs i targetes robades. Des del gener, el grup havia actuat a més de 25 municipis de diferents punts de Catalunya.

El patró que seguien sempre era el mateix: uns lladres sostreien documents d’identitat i targetes per treure diners, o bé intentaven lucrar-se amb documentació que algú havia perdut. Aquestes persones es feien passar per les persones que figuraven als documents d’identitat i així aconseguien retirar els diners de les entitats bancàries. Actuaven sistemàticament d’aquesta manera fins que buidaven els comptes. Un cop buidats, falsificaven nòmines amb els documents d’identitat i demanaven targetes de crèdit emeses per grans centres comercials per fer compres a crèdit que mai es podien arribar a cobrar.


Publicitat

La investigació continua oberta i no es descarten més detencions.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*