Portada Societat

El Govern demana al TSJC l’ús del certificat Covid per la restauració, els gimnasos i les residències

Certificat Covid

Pla obert del restaurant Mercat d’Autors d’Ametller Origen. Foto: Aina Martí/ACN

El Govern demanarà al Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) que validi l’ús del certificat covid per accedir a la restauració, els gimnasos i les residències de gent gran. Ara mateix només s’utilitza per a l’oci nocturn i els banquets amb ball. La voluntat del Govern és que aquesta ampliació de l’ús del passaport entri en vigor aquest divendres, és a dir, dijous a la nit.

La portaveu del Govern, Patrícia Plaja, ha assegurat que es tracta d’una mesura “per evitar noves restriccions”, i ha remarcat que no obliga a la vacunació, ja que també es pot acreditar la no infecció amb una PCR o un test d’antígens.

D’entrada, el certificat no serà necessari per accedir a les terrasses dels bars i restaurants. Tampoc afecta els treballadors de residències, gimnasos ni locals de restauració. Així doncs, si el passaport covid rep l’aval judicial, per entrar en aquests espais s’haurà d’acreditar la pauta completa de vacunació, que s’ha passat la malaltia en els darrers sis mesos o aportar una prova amb resultat negatiu.


Publicitat

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*