Blanes La Selva Societat

Quatre detinguts per un apunyalament a la zona de la discoteca Arena de Blanes

Un Mosso vigilant a la zona de la discoteca Arena de Blanes

Un Mosso vigilant a la zona de la discoteca Arena de Blanes. Foto: Aleix Freixas/ACN

Els Mossos d’Esquadra han detingut quatre joves, un d’ells menor d’edat, per apunyalar-ne un altre la matinada d’aquest diumenge a la zona de la discoteca Arena de Blanes. Els fets han passat sobre les quatre de la matinada, quan un testimoni ha alertat que hi havia un noi a terra amb sang al cos i les cames. La víctima ha estat traslladada a l’hospital de Blanes amb ferides de poca gravetat. Els Mossos han trobat els autors gràcies a la descripció del testimoni i els han requisat un pal de golf i una navalla.

Operatiu policial contra l’incivisme a l’oci nocturn

Els Mossos d’Esquadra i la Policia Local de Blanes han organitzat un operatiu policial aquest dissabte per combatre l’incivisme i la delinqüència que es produeix entre els usuaris de la discoteca Arena que hi ha al municipi. L’operatiu s’ha fet des de primera hora de la nit d’aquest dissabte fins a la matinada del diumenge entre l’estació de tren i la zona de la discoteca.

La Policia Local ha aixecat 36 actes administratives de persones que consumien alcohol a la via pública i tinença de substàncies estupefaents. També s’han detingut cinc joves, quatre d’ells per delictes contra la salut pública i un per haver fugit d’un centre de menors.


Publicitat

Situació “insostenible”

L’alcalde de Blanes, Àngel Canosa, creu que la situació que viu el municipi “és insostenible” perquè cada dissabte el poble “s’omple de gent que no son de Blanes” i que entenen l’oci nocturn com “borratxeres, drogues i agressions”. En aquest sentit, Canosa ha assegurat que ja fa quatre setmanes que es fa aquest dispositiu policial conjuntament entre Mossos i Policia Local, però que porten molts més anys treballant per eradicar el problema.

Malgrat tot, no tenen les eines suficients per evitar que aquests joves es desplacin fins al municipi cada dissabte a la nit per entrar a la discoteca. Les inspeccions periòdiques que es fan a l’establiment demostren que el propietari compleix amb la normativa vigent i, per tant, no se’l pot sancionar ni tancar el local. El problema, però, son els conflictes que es generen al voltant d’aquest local.

L’alcalde afirma que el problema ja s’arrossega “des de fa una dècada” però no s’ha trobat cap solució per reduir els conflictes que hi ha. Malgrat tot, Canosa defensa que el municipi tingui oci nocturn, tot i que aposta per un model diferent. “L’oci nocturn i l’educació han d’anar lligats de la mà”, ha afegit l’alcalde.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*