Caldes de Malavella La Selva Portada Societat

Condemnats a 1 any de presó els amos de l’inflable de Caldes per l’accident on va morir una nena

Accident de l'inflable de Caldes de Malavella el 2017

El jutjat penal 2 de Girona ha condemnat a 1 any de presó i 5.400 euros de multa el matrimoni que regentava el restaurant de Caldes de Malavella on el 7 de maig del 2017 va sortir volant un castell inflable i va causar la mort d’una nena de 6 anys i ferides a sis menors més. La sentència conclou que van cometre una negligència perquè l’atracció tan sols se subjectava amb dos dels ancoratges: “El tràgic accident va ser conseqüència directa de la inobservança de les mesures de muntatge, seguretat i supervisió”. Fiscalia, acusacions i defensa han arribat a un acord que ha evitat el judici. Com que els acusats no tenen antecedents i es compleixen els requisits legals, no hauran d’entrar a presó.
“La voluntat era no haver de fer un judici que era terriblement dur per a tothom, sobretot per a les víctimes però també per als acusats perquè una acusació per imprudència sempre comporta una realitat, que aquell que es troba acusat no volia que passés aquella tragèdia”, ha explicat l’advocat de la defensa, Carles Monguilod, en declaracions a l’Agència Catalana de Notícies.

Els acusats, que l’any 2017 regentaven el restaurant Mas Oller de Caldes, s’enfrontaven a una pena de 4 anys de presó. Fiscalia, acusacions particulars i defensa han arribat a un acord i el jutjat penal 2 de Girona ha condemnat la parella a 1 any de presó i 5.400 euros de multa com a autors d’un delicte d’homicidi per imprudència greu i sis delictes de lesions per imprudència greu. La sentència aplica als processats una atenuant de reparació del dany perquè han consignat part dels diners per fer front a la indemnització per a les víctimes i les seves famílies, d’uns 640.000 euros. L’asseguradora que tenien contractada ha aportat 600.000 euros, el límit de la pòlissa.

“Al final s’ha aconseguit una sentència justa, tot i que lamentablement mai es podrà reparar el tràgic dany causat a les víctimes”, ha exposat Monguilod, que concreta que la condemna a la que s’enfrontaven inicialment els acusats era de compliment i, amb la conformitat, no hauran d’entrar a presó. A la mateixa sentència, el jutjat suspèn l’execució de la pena amb la condició que els processats no tornin a delinquir en un termini de 2 anys.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*