La Selva Portada Santa Coloma de Farners Societat

Santa Coloma denuncia ocupacions de pisos buits que després es lloguen a famílies vulnerables

A l'edifici del carrer Palamós amb el carrer Castanyet hi ha una desena de pisos ocupats

A l’edifici del carrer Palamós amb el carrer Castanyet hi ha una desena de pisos ocupats. Foto: JLV

L’Ajuntament de Santa Coloma de Farners ha denunciat l’existència de grups organitzats que es dediquen a obrir pisos buits, punxar la llum i l’aigua i després cobrar un import a famílies vulnerables. En un comunicat, l’Ajuntament es mostra preocupat per una situació que fa temps que dura i en la qual treballen des de fa mesos amb la Policia Local i els Mossos d’Esquadra. Aquesta situació es dona concretament en un bloc de pisos del carrer Palamós, un petit carrer a tocar del carrer Castanyet, a prop del cementiri municipal i del CAP. En aquest edifici hi ha una desena de pisos ocupats, segons l’Ajuntament. Una xifra que ha anat en augment en els darrers anys segons ha pogut constatar tres60.cat. Aquesta situació, a més, genera problemes de convivència amb la resta de veïns de la finca.

En les últimes setmanes, s’ha actuat per interrompre-hi el subministrament i també s’han fet algunes detencions. Per altra banda, Serveis Socials està treballant per atendre els més vulnerables però el consistori assegura que se senten “limitats” per la “nul·la resposta” dels propietaris dels habitatges, la majoria a mans de bancs i fons voltors. L’alcalde i el regidor de Governació, Carles Roca, s’han reunit amb la resta dels propietaris dels pisos, molestos per la situació i els problemes de convivència que genera.

“Estem limitats per la legislació actual i estam actuant fins on podem, que és la via publica, garantint que no hi hagi connexions fraudulentes. Hem posat el cas en coneixement del jutjat per la deixadesa dels propietaris”, assegura Martí. D’altra banda, Martí admet que el municipi no té prou habitatges de lloguer social per fer front a les necessitats actuals.


Publicitat

Actuacions policials

Per intentar combatre el frau i en coordinació amb els cossos policials, s’han fet diverses operacions per posar fre a les connexions irregulars. Durant aquestes actuacions, s’ha produït algunes detencions, la darrera aquest passat dijous al matí. Una persona va quedar arrestada per atemptat, resistència i desobediència a agents de l’autoritat quan els tècnics de la companyia d’aigua, acompanyats per la policia, es disposaven a tallar el subministrament.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*