Cultura La Selva Santa Coloma de Farners Societat

Balanç positiu de la 40a edició de la festa de la ratafia de Santa Coloma

Imatge de la festa de la ratafia 2021

Imatge de la festa de la ratafia 2021. Foto: JLV

Santa Coloma de Farners ha tancat la 40a edició de la Festa de la Ratafia amb una valoració molt positiva per part dels organitzadors, que xifren en més de 10.000 persones l’afluència de públic aquest cap de setmana a la capital de la Selva. Defineixen la celebració com a “massiva” i que ha recordat les d’abans de la pandèmia. Tot i això, la covid encara ha impedit alguns actes que es feien habitualment, com el sopar popular que se celebra el divendres del cap de setmana de la festa. Una festa que s’ha fet entre la plaça Farners i la plaça Firal, però que, com a novetat, ha incorporat casetes de fusta per a fer els tastets de ratafia, en lloc de l’envelat habitual que hi havia.

El president de la Confraria de la Ratafia, Joan Casalprim, explica que han venut uns 5.000 tastets i assegura que els canvis que han fet com els tiquets i les copes de vidre han tingut “molt bona rebuda”.

“I bé, com a Confraria, valorar que hem tornat a l’època preCovid, no del tot, perquè hi hagut algunes activitats que no s’han pogut fer, com el sopar que feiem cada any, però la Covid ens ha permès fer uns canvis que feia anys que estaven en cartera i que ara s’han executat com ara el canvi de la vela per les parades o la introducció dels tiquets degustació. I la valoració és molt i molt positiva, també moltes coses per aprendre de cara a futures edicions”.


Publicitat

Casalprim assenyala que estan “molt contents” de poder ser “referència” en relació a una celebració vinculada a la ratafia i destaca que el 40 aniversari “els consolida com a la festa més important” d’aquest licor que hi ha a Catalunya.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*