La Selva Portada Sils Societat

El jurat popular declara culpable d’assassinat el parricida de Sils

D'esquenes, el presumpte parricida de Sils

D’esquenes, el parricida de Sils al judici. Foto: Marina López/ACN

El jurat popular ha declarat el parricida de Sils culpable d’assassinat agreujat, falsedat en document mercantil i estafa continuada a la Seguretat Social. El veredicte s’ha emès per unanimitat i conclou que el matí del 9 de novembre del 2017 l’acusat va matar la mare al domicili familiar de la urbanització Vallcanera de Sils per ocultar que havia demanat un crèdit de 13.000 euros al seu nom i que va decidir amagar el cos embolicat en plàstic en una habitació de la casa per poder continuar cobrant la pensió de viduïtat. El fiscal demana una condemna de 31 anys de presó i la defensa la pena mínima.

Els membres del jurat no han donat credibilitat a la versió de l’acusat, que sostenia que va matar la mare per accident quan li va tapar la boca “perquè callés”. Tampoc creuen que col·laborés amb la justícia quan va reconèixer ser l’autor del crim. De fet, el veredicte argumenta que l’home s’ha negat a donar detalls i ha donat explicacions contradictòries al llarg del procediment.

Segons el veredicte, el parricida va assassinar la mare atacant-la “per sorpresa i de manera inesperada” i aprofitant-se de la desproporció física entre ell i la dona, de 63 anys. El jurat sosté que la víctima no va tenir cap possibilitat de defensar-se i que, a més, no es podia esperar que el seu fill l’escanyaria fins a la mort.


Publicitat

Per altra part, el jurat conclou, tal com sostenia la fiscalia, que l’acusat va ordir un pla per acabar amb la vida de la seva mare perquè necessitava diners per poder mantenir el seu tren de vida. El veredicte recull que l’home no treballava, que vivia dels diners que li proporcionava la mare i que, a partir del setembre del 2017, les seves despeses es van “elevar notòriament” amb viatges i compres. Per això, argumenta el jurat, una setmana abans del crim va demanar un crèdit de 13.000 euros fent-se passar per la seva mare a través de l’aplicació del banc.

El jurat també exposa que, segons ha quedat acreditat durant el judici, sis dies abans dels fets va anar a comprar una pala, una aixada i unes brides. El veredicte argüeix que ho va fer amb la intenció d’enterrar el cos de la seva mare tot i que finalment el va acabar lligant amb les brides, embolicant-lo amb plàstic i deixant-lo a una habitació del domicili segellant la porta amb escuma de poliuretà per ocultar l’olor.

Després, diu el jurat popular, va “suplantar” la mare i va fer veure que era viva enviant whatsapps a amigues o fins i tot al seu altre fill. Després de mesos trobant-la a faltar, les amigues van denunciar la seva desaparició a la Policia Local de Sils l’agost del 2018. Després de comprovar que es tractava d’una desaparició inquietant i de no aconseguir contactar amb la víctima, la policia va posar el cas en coneixement dels Mossos d’Esquadra. Finalment, el 31 d’agost del 2018 la policia catalana va aconseguir l’autorització judicial per entrar a la casa, on van descobrir el cos de la víctima.

El fiscal demana que condemnin el parricida a 31 anys de presó. En concepte de responsabilitat civil, vol que indemnitzi el seu germà amb 30.000 euros pel dany moral i que aboni 10.579,86 euros a la Seguretat Social per les quotes de la pensió de viudetat de la mare que es va embutxacar. La defensa demana la pena mínima per cada delicte. El judici ha quedat vist per a sentència.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*