Cultura La Selva Santa Coloma de Farners Societat

Santa Coloma enceta els actes centrals de la Festa de la Ratafia

Festa de la Ratafia

Festa de la Ratafia. Foto: Confraria de la Ratafia

Santa Coloma de Farners enceta aquest dijous i fins diumenge els actes centrals de la Festa de la Ratafia que, enguany, arriba a la quarantena edició. El cap de setmana passat ja es van celebrar algunes activitats però el gruix del programa es desenvolupa aquest cap de setmana quan la capital de la Selva espera la visita de milers de persones. El concurs de ratafies casolanes, un dels atractius de la festa, ha rebut més de 200 participants d’arreu del món. Per altra part, el president Quim Torra serà nomenat Confrare d’Honor.

Jornades tècniques, tallers i la mostra de ratafies comercials a la plaça Farners -amb la presència de 25 productors- són algunes de les activitats que es desenvoluparan durant els propers dies a Santa Coloma. Entre les novetats d’enguany hi ha l’elaboració d’una ratafia especial per part del mestre Xavier Codina -amb la producció de només 500 unitats per part de la Cooperativa La Sobirana- i la presentació d’una exposició sobre la relació de la ratafia i Santa Coloma a la Casa de la Paraula.

Per celebrar els 40 anys de la festa de la ratafia els organitzadors han elaborat una capsa que permet col·leccionar 40 postals diferents sobre la ratafia i Santa Coloma de Farners i es podrà adquirir en 40 establiments diferents del municipi.


Publicitat

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*