L’atur al Maresme ha frenat aquest passat mes d’octubre la tendència a la baixa. Les oficines d’ocupació de la comarca han registrat 13 inscripcions més durant el mes passat, el que representa un increment de la desocupació del 0,05% respecte al mes anterior segons el darrer informe de l’Observatori de Desenvolupament Local del Consell Comarcal. La comparativa interanual, però, marca una tendència a la recuperació de les dades prepandèmia. Concretament, al Maresme ara hi ha un 20,04% menys de persones sense feina que fa un any. El número total de persones aturades a la comarca és de 23.753.
L’augment de la desocupació al Maresme s’ha concentrat en els sectors primari i serveis. També s’ha registrat increment en el col·lectiu de persones sense ocupació anterior (SOA). En canvi, hi ha hagut descens en la indústria i la construcció.
Hi ha una dada, però, que és preocupant. Les xifres del mes d’octubre indiquen que 8.519 persones (el 35,8% del total) porten més de dos anys cercant feina. A més, el volum de població que es troba en aquesta situació ha crescut tant respecte al mes de setembre com en comparació amb l’any anterior. D’altra banda, gairebé el 60% del total de persones aturades al Maresme que es consideren de llarga durada ja que porten més de 12 mesos inscrites a les oficines d’ocupació com a demandants de feina.
Per altra part, el comportament dels 30 municipis de la comarca pel que fa a l’atur és desigual. En 14 ha baixat, en 15 ha pujat lleugerament i Sant Andreu de Llavaneres manté les xifres del mes de setembre. En canvi, la comparativa interanual és positiva per a tots registrant descensos de l’atur que oscil·len entre el 30,90% de Caldes d’Estrac i el 14,89% de Tordera.
Publicitat
Pel que fa a la taxa d’atur, que a nivell comarcal se situa en l’11,16%, Alella, Cabrera de Mar i Tiana són els municipis que registren un índex més baix (poc més d’un 5%) i Pineda de Mar és la localitat amb la taxa d’atur més elevada de la comarca (16,03%).